Bolig:

IKKE FORANKRET: – Så langt vi har forstått er PBE sin konklusjon ikke forankret i Byrådet, sier Geir Johnsen i Stor-Oslo Eiendom.

Stor-Oslo Eiendom etter at PBE stoppet plan med 950 boliger: – Vi er svært overrasket og frustrerte

Prosjektansvarlig Geir Johnsen i Stor-Oslo Eiendom lurer på hvor de skal bidra med boligprosjekter i Oslo, hvis de ikke kan bygge på Haraldrud.

Publisert

Tirsdag skrev Estate Nyheter at Plan- og bygningsetaten (PBE) stoppet Stor-Oslo Eiendom sin plan om 950 boliger i Knud Bryns vei 1-5 på Haraldrud i Oslo øst. Etaten mener at planinitiativet er i strid med kommunens planer og føringer og ønskede utvikling for området.

Prosjektansvarlig Geir Johnsen i Stor-Oslo Eiendom sier at de for utviklingen av Knud Bryns vei «har valgt å engasjere to av de mest kompetente fagkyndige i Norge; A-lab og Civitas».

– I vår bestilling av planinitiativet forutsatte vi at føringene i Byrådserklæringen skulle etterleves og at vi ikke skulle utfordre overordnede planer. Når PBE etter 10 måneders saksbehandling konkluderer med at vi utfordrer overordnede planer så grovt at planinitiativet stanses, ble vi svært overrasket og frustrerte, sier Johnsen.

– Så langt vi har forstått er PBE sin konklusjon ikke forankret i Byrådet, og vi har tillit til at det fortsatt er en politisk ambisjon om å transformere Haraldrud til et område med både næring, skoler, barnehager og boliger hvor de bevaringsverdige industribyggene i Kabelgata klart vil være identitetsskapende for området, fortsetter han.

Johnsen lurer på: «Hvis vi ikke skal utvikle boliger på Haraldrud; hvor i Oslo skal vi da bidra med store boligprosjekter? Eller må vi til nabokommunene?»

– Utbyggere blir ofte kritisert for å utfordre overordnende planer. Nå har vi bestemt oss for ikke å gjøre det, for å bidra til en raskest mulig prosess og større boligreserve i Oslo, og da blir vi oppgitt over denne tilbakemeldingen fra PBE. Samtidig har vi tillit til at politikerne ser at det er mulig å bygge gode boliger på Haraldrud. Vi skal ha møte med PBE til uken, og da håper jeg etaten har hørt fra sine foresatte og har endret syn på vårt velmente planinitiativ, sier han.

Hva tenker du om at PBE har brukt 10 måneder på å komme frem til denne konklusjonen?

– Jeg har forståelse for at PBE har kapasitetsutfordringer og høy turnover. Vi skulle gjerne ha sett at Bystyret gir tilstrekkelige bevilgninger til etaten slik at de kommer seg ned på lovpålagt saksbehandlingstid og produserer i henhold til etatens ambisjoner, svarer Johnsen.

Powered by Labrador CMS