Aktuelt:

ERSTATTES: Dagens fengsel på Grønland i Oslo skal gå over i historien.

Statsbygg mener fortsatt Groruddalen er best egnet

Etter en grundig evaluering av seks tomter til nytt Oslo fengsel, vurderer Statsbygg at Bredtveit fortsatt er det beste alternativet.

Publisert

Justis- og beredskapsdepartementet har bedt Statsbygg å finne egnet tomt for nytt Oslo fengsel som skal erstatte dagens på Grønland.

Den tekniske tilstanden ved dagens fengsel er kritisk, og det haster med å finne ny tomt. Etter et opprinnelig tomtesøk anbefalte Statsbygg i 2020 å samlokalisere nytt Oslo fengsel med dagens kvinnefengsel på Bredtveit, ifølge en pressemelding.

I fjor gjennomførte Statsbygg et nytt tomtesøk for å finne mulige alternativer, og fikk inn 51 forslag fra kommuner og private. Av disse ble fem vurdert som gode nok til å være mulige alternativer.

Fem aktuelle tomter

Statsbygg har nå oversendt den endelige rapporten om til departementet. Der er følgende tomter evaluert:

1. Haugenstua, Oslo

2. Mastemyr, Nordre Follo kommune

3. Heggedal, Asker kommune

4. Solvang, Lier kommune

5. Kroksrud, Ullensaker kommune

Statsbygg vurderer fortsatt Bredtveit som det beste alternativet. Lier vurderes som minst egnet.

- De andre fire tomtene er vanskelige å rangere da det er ulike typer fortrinn og usikkerhet knyttet til dem. Ettersom det er usikkerhet og risiko ved samtlige tomter mener Statsbygg det vil være uheldig å låse seg til ett alternativ. Med mindre Bredtveit besluttes, bør man i lys av usikkerheten utrede de aktuelle tomtene mer før endelig tomtevalg, skriver kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim.

Powered by Labrador CMS