Aktuelt:

VIKTIG: – Det har vært viktig for oss at alle de ansatte har fått være med på eiersiden i prosjektene, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

Ansatte med aksjer for 600 mill. i Stor-Oslo Eiendom

Ansatte i Stor-Oslo Eiendom har gjennom flere år investert i selskapets eiendomsprosjekter. Etter omorganiseringen av selskapet sitter de nå på verdier for 600 millioner kroner.

Publisert

Torsdag ble det kjent at Stor-Oslo Eiendom gjør en omfattende omorganisering av eierskapet i selskapet og prosjektselskapene som Stor-Oslo Eiendom har tilrettelagt.

Etter å ha samlet alle eiendomsprosjektene i ett selskap, ble det hentet inn 2,4 milliarder kroner i egenkapital i selskapet fordelt på to runder: Først ble det konvertert aksjer fra eksisterende aksjonærer, samt skutt inn noe frisk kapital for å kunne kjøpe ut noen aksjonærer fra prosjektselskapene. Den emisjonen var på til sammen 2,1 milliarder kroner. Runde to var kontantemisjon som gikk bredere ut. Der ble det hentet inn 300 millioner kroner i frisk kapital. Den samlede eiendomsverdien i Stor-Oslo Eiendom var på ca. 6,5 milliarder kroner etter emisjonene.

Når vi rigger selskapet slik, så er den viktigste grunnen at vi synes SPV-modellen ikke er god nok når vi jobber med vår utviklingsmodell.

Mathis Grimstad.

Dealen synliggjør verdiene til en rekke ledende ansatte i Stor-Oslo Eiendom. De har nemlig fått anledning til å bli med på eiersiden i selskapene Stor-Oslo Invest og Stor-Oslo Eiendomskapital, to selskaper som har investert i eiendomsprosjektene. Totalt sitter de ansatte i Stor-Oslo Eiendom på 25 prosent av aksjene. Med en egenkapitalverdi på 2,4 milliarder kroner, blir deres verdier dermed 600 millioner kroner.

– Det har vært viktig for oss at alle de ansatte har fått være med på eiersiden i prosjektene. De gamle partnerne som bygde opp selskapet fra starten av hadde eierandeler i Stor-Oslo Eiendomskapital. Men vi etablerte etter hvert Stor-Oslo Invest og fikk med oss alle ansatte, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom til Estate Nyheter.

På spørsmål om det er aktuelt å notere selskapet på børs, svarer han at det er det ingen planer om.

– Når vi rigger selskapet slik, så er den viktigste grunnen at vi synes SPV-modellen ikke er god nok når vi jobber med vår utviklingsmodell. Omfattende byutvikling er komplisert å drive med, samtidig som det er veldig kapitalkrevende. Det blir mange store prosjekter, og da kreves to ting: Kompetanse og kapital. Vi har kompetansen, og med denne modellen har vi kapital og tilgang på kapital. Vi vil være en av de store spillerne og konkurrere med de som har mye kapital, sier Grimstad.

Han mener Stor-Oslo Eiendom er i en veldig god posisjon, med prosjekter som skal realiseres.

– Vi blir ikke sittende på eiendommene. Vi realiserer og betaler ut halvparten i utbytte og så reinvesterer vi halvparten. Det sikrer oss en god kapitalsituasjon, sier Grimstad.

Stor-Oslo Eiendom har 6.000 boliger under utvikling og regulering. Den samlede realisasjonsverdien er estimert til 21 milliarder kroner. Selskapet har i dag 35 ansatte.

Powered by Labrador CMS