Utvikling

Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu

Stiftelsen N Sethia Foundation ønsker å tilby Bærums innbyggere «et anlegg komplett for hele mennesket» rett ved Equinors hovedkontor.

HELHETLIG KONSEPT: I bygningen skal det bli både kulturelle innslag, utstillinger, bevertning, meditasjon, gjesteopphold og behandlingstilbud. Ill: Blakstad Haffner Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I november i fjor bestilte Blakstad Haffner Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) i Bærum på vegne av Snarøyveien 34 AS, som eies av N Sethia Foundation. Sistnevnte er en London-basert stiftelse som skal «bidra til å lindre elendigheten i den underprivilegerte sektoren i samfunnet, og gi dem en mulighet til en bedre fremtid».

– Stifteren, Mr. Nirmal Kumar Sethia, ønsker med prosjektet på Fornebu å hedre sin avdøde kone Mrs Chitra Devi Sethia i omgivelser han personlig har valgt og besøker jevnlig, fremgår det av henvendelsen til PBE.

Bærekraftig

Av referatet fra oppstartsmøtet fremgår det at stiftelsen «ønsker å kunne tilby Bærums innbyggere et anlegg komplett for hele mennesket – kunst, kultur, div. fysisk behandling/velvære, galleri, kafé» ved Villa Birkeli.

– Man ønsker å knytte sammen fortid, nåtid og fremtid. Galleri med fast og varierende utstilling. Fem rom for midlertidig opphold for besøkende og kunstnere. Barnekunst, skolebesøk m.m. Utførelsen av anlegget skal være bærekraftig, og parkering skal ikke økes, heter det i referatet.

Les også: Tempelridder konket igjen

Villa Birkeli, som ble oppført på slutten av 1800-tallet og hvor kirurg Erik Dillerud tidligere etablerte Fornebuklinikken og introduserte fettsuging i Norge, er beliggende rett ved Equinors hovedkontor.

Velværeavdeling

Blakstad Haffner har lagt opp til at det nye bygget ikke blir dominerende i forhold til villaen. Velværeavdelingen skal ligge under terreng , galleri og bevertning på terreng og over, mens de fem rommene for kunstnere/besøkende er foreslått på toppen.

– Prosjektet på tomten er tiltenkt som et utadrettet kulturelt helhetskonsept. I bygningen skal både kulturelle innslag, utstillinger, bevertning, meditasjon, gjesteopphold og behandlingstilbud få sitt naturlige tilholdssted. Det ønskes også at Fornebu skal ha mer tilbud til beboere i området, samt ha et mer levende område også etter kontortid på hverdager samt i helger, skriver arkitektselskapet om ambisjonene for prosjektet.

Driften er ikke tiltenkt å være selvfinansierende, og de økonomiske behovene for bidrag til drift vil i sin helhet belastes stiftelsens kapital.

Stiftelsen er allerede til stede i området ved at den eier og driver Chitra House som ligger i den gamle Villa Birkeli. Aktiviteten i huset er for private mindre møter og arrangementer.

Les også: PBE med helomvending på Vålerenga

Nåtidig uttrykk

I oppstartsmøtet påpekte PBE blant annet at bruksareal og høyder i planforslaget økes betraktelig, og at arealformål omfatter endret og utvidet bruk.

– Etter kommunens syn er det påkrevet å styrke og fremheve Villa Birkelis betydning ved hjelp av den nye bebyggelsen. Det betyr at ny bebyggelse ikke bør oppleves som en overgang/megler mellom Villa Birkeli og omkringliggende bebyggelse, men i volum og uttrykk heller må bli en bekreftelse av Villa Birkeli. Uttrykket bør likevel være nåtidig,
 uttalte etaten i oppstartsmøtet.

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Koronaeffekten på eiendomsmarkedet
Aktuelt
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fører digital handelskrig mot korona – og det funker (+)
Aktuelt
Ansett en Mama for lunch
Play
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Boligprisene faller
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.