Annonsørinnhold

En unik partner med musklene som trengs

En unik partner med musklene som trengs

Skanskas unike posisjon i eiendomsmarkedet sørget for at vi kunne sette i gang tre nye prosjekter i første kvartal i 2024. Nå åpner vi for flere samarbeidspartnere som søker en solid partner å vokse sammen med.

Pål Aglen startet karrieren sin i Skanska allerede før han var ferdig med studiene og har nå kommet tilbake til en av Norges største entreprenørvirksomheter. Et selskap med klar og stødig kurs fremover med muskler til å sette i gang. Aglen er ikke en mann av store ord, men Skanskas direktør for eiendomsutvikling ser ingen grunn til å legge skjul på styrken i sin egen virksomhet i 2024:

- Det kjennes godt å komme tilbake til et globalt selskap som har de lange brillene på, sørger for gode og innsiktsbaserte beslutninger, tuftet på det vi ser i dag, men samtidig evner å analysere, vurdere og tilpasse seg de bevegelser og trender vi ser komme, globalt, nordisk og lokalt.

Skanska har en unik forretningsmodell og det har vist å lønne seg i usikre tider.

- Vår styrke i dagens marked er at vi er desidert i særklasse på igangsettelse av boliger. Vim har nå igangsatt prosjekter for nær 2,4 milliarder, og vi overleverer nye boliger for 3 milliarder i løpet av dette året. Av de ferdigstilte enhetene i prosjektene våre, har vi knapt noen usolgte igjen.

Det er ingen tvil om at det har vært usikre tider i nyboligmarkedet og for å ikke snakke om hele bygg og anleggsbransjen. Skanska har så langt i 2024 satt i gang Røa X i Oslo, Nansenløkka på Fornebu sammen med OBOS og Nova Park på Kongsberg – alle med sin helt unike signatur.

- Vi har hatt gleden av å bevise hva vi er gode for gjennom å igangsette tre boligprosjekter siden årsskifte 2023-2024. God eiendoms- og entreprenørkompetanse kombinert med markedsinnsikt i et internt samspill gir resultater. Felles for alle disse prosjektene er at vi løser en utfordring, bygger det som mangler og skaper nye sammenhenger i nabolaget, sier Aglen, som også har tre andre prosjekter som nærmer seg ferdigstillelse.

Når man klarer å utvikle markedstilpassede prosjekter med god beliggenhet, kan en starte nærmest uavhengig av markedsutsiktene.

Skanska og OBOS inngikk JV på Nansenløkka på Fornebu våren 2023. Sammen kan de nå tilby boliger som ferdigstilles i 2026 og 2027 på Fornebu.

Lykkes med igangsetting gjennom Joint Venture med OBOS

Skanska har generelt tro på at boligmarkedet er i bedring. Sammen med OBOS har Skanska nylig valgt å bruke den finansielle styrken til å starte byggingen av Nansenløkka kvartal 4 på Fornebu, et Future Built-prosjekt med høye miljøambisjoner som vil sikre aktivitet for selskapet og for samarbeidspartnere.

Det å kunne tilby boliger som ferdigstilles i 2026 og 2027 med særdeles får ferdigstillelser er med på å tette et boligunderskudd i Oslo. Dette lyktes de med gjennom et Joint Venture samarbeid.

Ingunn Randa, Konserndirektør for boligutvikling storby i OBOS er glad for å kunne realisere boligprosjekter som bidrar til å tette et boligunderskudd i Oslo.

Ingunn Randa, Konserndirektør for boligutvikling storby i OBOS ser på samarbeidsavtalen med Skanska som viktig for boligtilførselen i Oslo.

- Dette er viktig for boligforsyningen i Oslos-området og gir våre medlemmer flere muligheter til å kjøpe bolig med forkjøpsrett. Økern Park er også et viktig prosjekt i utviklingen av Hovinbyen, hvor OBOS allerede er svært delaktig med Construction City og flere boligprosjekter. Samarbeidet med Skanska gir oss også mulighet til å tilby flere boliger for salg med våre populære boligkjøpsmodeller Deleie og Bostart, sier Ingunn Randa, konserndirektør boligutvikling storby i OBOS.

Nansenløkka var bare et av to prosjekter som OBOS og Skanska inngikk Joint Venture for våren 2023. Sammen skal det bygges nær 700 boliger på Fornebu og Økern.

Aglen har ved flere anledninger blitt invitert opp på scenen og trives når han kan dele innsikt og erfaringer fra den operative delen av bransjen med sentrale beslutningstakere.

Fokuserer på det vi kan gjøre noe med

Før Aglen kom tilbake til Skanska har han erfaring fra har han hatt sentrale roller i Nordr, Veidekke og Ansnes. Nå er han klar for nye investeringer og ytterligere vekst framover, i et konsern som byr på noen helt unike fortrinn i det norske markedet.

– Skanska er ikke bare en av Norges ledende entreprenører. Vi har lang fartstid innen eiendomsutvikling, der vi skreddersyr kvalitetsprosjekter til nærmiljø og nabolag, og tilfører verdi til byrommene vi engasjerer oss i. Vi har en solid entreprenør i eget hus, som er en enorm fordel. Men vi har også sterke, interne fagmiljøer som kan løse alle utfordringer, enten der er tekniske, finansielle eller knyttet til klima og digitale løsninger, forklarer Aglen.

For Skanska er ikke som andre eiendomsutviklere. Blant de nær 4 000 ansatte i Norge har Skanska både spisskompetente rådgivere som leder flere tverrfaglige forskningsprosjekter innen klima og energieffektivisering, og egne utviklere som bygger bransjeledende programvare der ingen andre innfrir Skanskas krav.

- Sammen skal vi nå fokuserer på det vi kan gjøre noe med for å bringe oss raskere opp i fart når nyboligmarkedet responderer positivt på signaler om både lavere inflasjon og styringsrente. Vi ser allerede en forbedring i markedet og gode utsikter for året som kommer, sier Aglen.

Om Skanska

- En av verdens største på prosjektutvikling og entreprenørvirksomhet

- Grunnlagt i 1887, med virksomhet i Norge siden 1906

- Omsetning på 161,6 milliarder SEK i 2022

- 28 000 ansatte globalt

- 4100 ansatte i Norge, 207 lærlinger

- Rundt 200 prosjekter pågående i Norge til enhver tid

- Ledende på BREEAM-sertifisering av bygg i Norge, og en rekke av landets første BREEAM Infrastruktur-prosjekter innen anlegg

Powered by Labrador CMS