SIKRET SEG BOET: Mestergruppens konsernsjef Mikkel Sandvik.

Mestergruppen kjøper BoligPartner

Mestergruppen har inngått avtale med konkursboet og panthavere i BoligPartner om å ta over kjeden og byggeprosjektene.

Publisert Sist oppdatert

For drøye to uker siden ble det kjent at BoligPartner AS valgte å slå seg selv konkurs. Det Hamar-lokaliserte selskapet har gjennom 30 års drift blitt en av landets største boligbyggere, men greide seg ikke gjennom nedturen i boligmarkedet. Nå er det klart at det blir Mestergruppen som tar over konkursboet.

– Vi er glade for å kunne videreføre BoligPartner som konsept innenfor paraplyen til Mestergruppen, og på den måten bidra til å trygge leveranser til kunder og samarbeidspartnere, sier konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik.

Avtalen med boet innebærer at mange av de ansatte vil få tilbud om ny ansettelse i et nyopprettet selskap som også overtar alle de sentrale eiendelene i boet. BoligPartner vil drives videre fra Hamar som i dag.

Bostyrer Stine D. Snertingdalen i Kvale Advokatfirma uttaler:

- Jeg er glad for at vi har klart å få til en løsning som sikrer videreføring av flere av arbeidsplassene, og får inn en aktør som kan følge opp virksomhetens prosjekter og kunder videre. Det har vært intensivt og utfordrende å få på plass en løsning etter som det er et betydelig antall banker og selskaper involvert i transaksjonen.

Tidligere medeier og sjef i BoligÅartner, Eskild Wedvik, er lite fornøyd med hvordan Boligpartners bank DNB har håndtert løsningen.

– Sammen med investorer har vi forsøkt å kjøpe selskapet ut av konkursboet, med ønske om å restarte BoligPartner i litt slankere form og med eksisterende forhandlernettverk. Vi opplever at DNB aldri har vurdert oss som en reell kandidat, sier Wedvik til DN.

Han mener det lå tilstrekkelig kapital i sin grupperings tilbud, men erkjenner overfor avisen at boet og bankene trolig har gått for en mer solid ny eier-

Powered by Labrador CMS