Aktuelt:

SLUTT: BoligPartner er historie. Selskapet, som har vært blant landets største boligbyggere, har meldt oppbud. Her administrerende direktør Eskild Wedvik.

BoligPartner er konkurs

En av landets største boligbyggere har meldt oppbud.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en tung dag for alle Boligpartnere. Vi har kjempet hardt og har snudd hver stein. Målet har hele tida vært å redde en stor arbeidsplass og en sterk merkevare som er bygget opp over 30 år.

Dette skriver Eskild Wedvik, administrerende direktør i BP Gruppen Norge AS i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag ettermiddag.

Stengte byggeplassene

I forrige uke ble det kjent at BoligPartner hadde stengt ned alle byggeplassene.

- For å sikre at vi ikke belaster våre samarbeidspartnere med ytterligere risiko i perioden frem til løsning foreligger, ber vi derfor om at alle leveranser og produksjon stoppes umiddelbart. Alle våre byggeplasser stenges fra i dag, tirsdag 23. april, forklarte Wedvik da.

Nå er det altså klart at det ikke lot seg gjøre å berge BoligPartner.

– Våre tanker går til alle involverte. Vi tenker spesielt på alle våre kunder, ansatte, forhandlere, leverandører og samarbeidspartnere som har stått ved vår side i mange år. Sammen har vi kjempet, og hatt stor tro på å finne en løsning for selskapet. Dessverre har vi ikke lykkes, fortsetter Wedvik i dagens pressemelding.

- Kraftig fall i markedet

– Selv med økt kapital, omfattende kostnadskutt, nedbemanning og omstrukturering har vi i BoligPartner ikke klart å tilpasse oss dette kraftige fallet i nyboligmarkedet, heter det videre.

I 2022 omsatte BoligPartner for litt over en milliard kroner, og satt igjen med et resultat før skatt på 20,6 millioner kroner. Det er ikke kjent hvordan 2023-tallene ser ut. På sine egne hjemmesider omtaler den Hamar-baserte virksomheten seg selv som «en av landets største leverandør av hus og hytter», og per dato teller arbeidsstokken drøyt 130 ansatte. 

BoligPartner ble startet opp i 1993. Selskapet eies av familien Wedvik med Gunnar Wedvik i spissen.

Powered by Labrador CMS