STORLEVERANDØR TIL NÆRINGSBYGG: Moelven Modus har levert kontorløsninger til næringsbygg siden 1960-tallet. Nå må virksomheten nedskalere.

Krise for Moelven Modus: Må nedbemanne med inntil 80 ansatte

- Høye kostnader, høye renter og usikkerheter i byggebransjen gjør at færre prosjekter blir igangsatt og prosjekter blir utsatt.

Publisert Sist oppdatert

Moelven Modus AS må nedbemanne inntil 80 ansatte på grunn av en svak markedssituasjon i flere regioner.

Moelven Modus beskriver seg selv som en ledende produsent og leverandør av fleksible og klimasmarte kontorløsninger til næringsbygg i Norge. Kontorløsningene produseres ved egen fabrikk på Jessheim. 

Moelven Modus AS eies av Moelven-konsernet.

- Det er selvfølgelig svært trist å måtte gå til steget med nedbemanning. Dette er en av de tyngste dagene i vår om lag 60 år lange historie, og det er beslutning som sitter langt inne. Dessverre har vi ikke annet valg enn å måtte ta disse grepene nå for å sørge for at vi har et bærekraftig Moelven Modus framover, sier Erlend Berg, administrerende direktør i selskapet. 

Alle ansatte i Moelven Modus AS fikk informasjon om nedbemanningsprosessen mandag morgen. Nedbemanningen vil ramme alle funksjoner, fra administrasjon, i fabrikken og ute i alle regioner.

- Vi er i tett dialog med tillitsvalgte om prosessen og er opptatt av at våre medarbeidere skal få god informasjon og oppfølging i en krevende tid, sier Berg i en pressemelding. 

Ordresvikt 

Årsaken til nedbemanningen er den vanskelige tiden byggebransjen står i nå, og som fører til svikt i ordreinngangen for selskapet.

- Høye kostnader, høye renter og usikkerheter i byggebransjen gjør at færre prosjekter blir igangsatt og prosjekter blir utsatt. Vi må derfor tilpasse bemanningen vår etter den rådende situasjonen, sier Berg.

 - Kundene skal ikke bli påvirket av dette. Vi har full drift i produksjonen vår, og prosjekt- og montasjevirksomheten vår har fullt fokus på å levere bærekraftige kvalitetsprosjekter over hele landet, både nå og fremover. Vi ønsker oss selvsagt flere oppdrag, presiserer Berg.

Powered by Labrador CMS