Annonsøinnhold

Arna Videregående skole

Vurderer du solceller? Lønnsomheten har aldri vært bedre enn nå.

Solceller har blitt mer effektive de siste årene. I motsetning til mye annet har de også blitt billigere. Kombinasjonen av bedre teknologi, effektiv produksjon og høyere energipriser har økt lønnsomheten og redusert nedbetalingstiden.

Som Norges største leverandør av solcelleanlegg, monterte Solcellespesialisten 500.000 kvadratmeter med solceller på norske næringsbygg bare i 2023. Fordi det er mange stordriftsfordeler ved å installere store anlegg på næringsbygg, blir prisen pr. installerte watt lavere enn for eneboliger. 

-Et godt designet og dimensjonert anlegg reduserer årsforbruket ditt med 15-20%. Mellom mars og oktober vil det kunne redusere forbruket med 50%. Da er vi i Solcellespesialisten fornøyd med vår leveranse, sier daglig leder Carl Christian Strømberg. 

Historisk kort nedbetalingstid. 

Fordi et industrianlegg bare koster halvparten av en enebolig pr. installerte watt, beregner Solcellespesialisten nedbetalingstiden til kun 7-8 år for næringsbygg. 

-Når vi deler alle livsløpskostnadene til et anlegg på strømproduksjonen gjennom anleggets levetid, ser vi at kWh-prisen er i underkant av 30 øre for de beste flate takene. Et sydvendt, skrått låvetak kan gi priser ned mot 17-18 øre, sier Strømberg. 

Nå er det på sitt billigste. 

Teknologisk utvikling har ført til bedre effekt og lavere priser de siste årene, men mye tyder på at investeringskostnaden ikke blir særlig lavere fremover. 

-Prisene på paneler er nå så lave at de kan sammenlignes med prisene på flere typer takstein. Selv om effekten blir noe bedre og prisene litt lavere i fremtiden, vil installasjonskostnadene sannsynligvis øke grunnet flere reguleringer fra myndighetene. Derfor er vi nå inne i en svært gunstig periode for solceller i Norge, forklarer Strømberg.

Tåler tøft klima og trives best i lave temperaturer. 

De som tror at Norge er for mørkt og kaldt for solceller tar feil. Gjennom året har vi flere soltimer enn Maldivene, og effekten er faktisk best i lave temperaturer. Panelene er dessuten konstruert for å tåle tøft klima. 

-Solcellepaneler er langt mer hardføre enn mange tror. De skal takle stormer, harde vintre og annet ekstremvær godt. Det er faktisk et krav om at panelene skal tåle hagl på størrelse med golfballer, og dette testes i laboratorier. Med levetid på minimum 25-30 år, er våre solcelleanlegg en bærekraftig og økonomisk investering for fremtiden, avslutter Strømberg. 

Kontakt oss i dag for en løsning tilpasset dine behov: 

bedrift@solcellespesialisten.no 

www.solcellespesialisten.no

Powered by Labrador CMS