CIDER: Kyrre M. Knudsen foran druene som han pleier for å få ut edle dråper.

Min lørdag med Kyrre Knudsen: Klar for å lage egen champagne

Sparebank 1 SR Banks sjeføkonom koser seg med å lage eplecider og forhåpentligvis snart champagne når han ikke spiller i rockeband, jobber eller bruker tid med familien.

Publisert Sist oppdatert

– Hva gjør du på lørdag?

– På lørdag er det yoga på morgenkvisten og deretter kaffe og koz med en vennegjeng som trener på Sats. Det er en god start på dagen. Deretter er det kanskje en runde tennis og så hagearbeid – og noen arbeidsoppgaver som jeg har fått fra fruen. Biff og rødvin til middag – og kanskje en god film, så er jeg godt fornøyd 

– Hva er din lidenskap?

– Mye forskjellig. Jeg er jo glad i å være med familie og venner. Ellers så spiller jeg i diverse band, spiller tennis, lager eplecider (og forhåpentligvis champagne med tiden). 

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

– Jeg vil sitere min farmor som i gratulasjonskortet til bryllupet vårt skrev følgende: husk å ta godt vare på hverdagene. Det er de det er flest av. Heldigvis Jeg prøver å forbli inspirert av dette: passe på at hver inneholder litt lykke. 

– Hva er det villeste du har gjort?

– He he. Hva skal man si til dette…jeg gjør jo noen ting som kanskje fremstår som rare eller litt ville, sikkert fordi jeg har en del morsomme venner. Nå sist kjøpte jeg en fangstkoie i Finnmark sammen med tre kompiser. Uten vann og strøm, men mye moro blir det nok og kanskje også muligheter for litt fangst. 

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Jeg er glad i ulike kunstformer – og ikke minst den energien, lidenskapen og følelsene som ligger bak. Jeg lager musikk selv og hører mye på musikk så det er nok den kunstformen jeg har mest med å gjøre. 

– Hva med vin?

– Jeg nyter et glass hvitt og rødt i hyggelig lag, men prøver egentlig å begrense alkoholinntaket av hensyn til både søvn og energinivået dagen derpå. Jeg synes det er ekstra godt med et glass rødvin til biffen, men er egentlig ikke så kresen. Nok et sitat fra farmor en gang jeg hadde kjøpt vin til henne som julegave: «Å, tusen takk, rødvin altså – rødvin, det er jo min favoritt!» 

– Favorittrestaurant?

– For øyeblikket er det Pasha i Stavanger. Det er en tyrkisk restaurant med veldig trivelige folk som har smakfulle retter rett fra grillen - og nydelige salater. Jeg pleier å gå der med min sønn på 14 år når fruen er utenbys – så han har også blitt veldig glad i den. 

– Hva er din guilty pleasure?

– Halvromantiske komedier – f eks serien New Girl som min datter anbefalte meg 

– Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

– Jeg investerer stort sett i aksjefond og rentefond (80/20) og tenker at jeg har nok eksponering i eiendom siden jeg eier egen bolig. Men bolig er interessant som investering og jeg har tenkt litt på det de siste årene. Ville jeg kjøpt nå? Det kommer an på. Det må være ok forhold mellom leieinntekt og kjøpssum. En del steder virker det som leien er for lav eller prisen for høy, herunder Oslo. Andre steder virker det å være bedre forholdstall, herunder Stavanger.

Powered by Labrador CMS