Aktuelt:

BILLIG: Dette blir lavpriskjedens nyeste hotell.
BILLIG: Dette blir lavpriskjedens nyeste hotell.

Citybox og Pandox etablerer nytt hotell i Brussel

De to selskapene har signert en leieavtale for et hotell med 246 rom sentralt i Brussel.

Publisert Sist oppdatert

Hotellet blir Citybox’ andre i Belgia og skal første halvdel av 2024 etter renovering av dagens NH Brussels Louise som Pandox kjøpte tidligere i år.

- For oss er det et stort gjennombrudd å få på plass et hotell i Brussel av denne størrelsen. Vi er stolte over at det skjer i samarbeid med en så stor aktør som Pandox, sier styreleder Martin Smith-Sivertsen i en pressemelding.

- Citybox er en ambisiøs operatør med et moderne konsept innen budsjettsegmentet. Hotellkonseptet passer bygget svært bra og tiltrekker seg en annen type etterspørsel enn våre andre hoteller i Brussel, sier administrerende direktør Liia Nõu i Pandox.

Dette er partenes første samarbeid. Etter renoveringen får bygget BREEAM-sertifisering, og leieavtalen løper i 25 år med opsjon på ytterligere 10 år.

I forrige måned ble det klart at Citybox skal åpne sitt første hotell i Sverige.

Vil bli store

- Å overta eksisterende hotelleiendommer gjør det mulig for oss å vokse raskere, slik at vi kan oppfylle vår plan om å gå fra 6 til 60 hoteller. Med hotellene som nå er i sikker pipeline teller vi allerede ti. Vårt mål er å bli en av de ledende lavpris hotellkjedene i Europa, påpeker Smith-Sivertsen.

Citybox Brussels er lavpriskjedens andre hotell i Belgia etter åpningen av Citybox Antwerp i 2021.

Christian Ringnes er største eier av Pandox, med over en firedel av aksjene. Hans Eiendomsspar kjøpte sammen med Sundt det svenske børsnoterte hotelleiendomsselskapet Pandox på 50/50 basis rundt årsskiftet 2003/2004. Høsten 2010 ble det norske hotelleiendomsselskapet Norgani Hotels kjøpt, og slik ble et av Europas største hotelleiersystemer til. Børsnoterte Pandox eier 156 hoteller i Skandinavia, Nord-Europa og Nord-Amerika – 35.500 rom.

Powered by Labrador CMS