Aktuelt:

UNDER OPPFØRING: Citybox har i dag seks hoteller samt tre under oppføring, deriblant i Helsinki.
UNDER OPPFØRING: Citybox har i dag seks hoteller samt tre under oppføring, deriblant i Helsinki.

Hotellkjeden Citybox henter penger gjennom folkefinansiering

– Vi er en annerledes hotellkjede, og da er dette en morsom måte å gjøre det på, sier daglig leder Eivind Hjulstad i Citybox.

Publisert Sist oppdatert

Bergensselskapet Citybox er en hotellaktør som skal tenke nytt, og har droppet både minibar, TV og resepsjon. Isteden satser selskapet på «det vi vet våre gjester vil ha: Rask selvbetjent innsjekk, et enkelt og moderne hotellrom, en skikkelig god seng og verdi for pengene».

– Våre ansatte er usynlige, men er tilgjengelig døgnet rundt dersom du trenger de. Hotellene kjennetegnes av skandinavisk design med fokus på funksjonalitet og holdbarhet, heter det omtalen av hotellkjeden på markedsplassen Dealflow.

Finansieringsmålet er 15-30 millioner kroner. Totalt 9,09 prosent av selskapets aksjer er til salgs, og minimumsbeløp per investor er 9.900 kroner. I skrivende stund er det investert 16,6 millioner kroner i selskapet.

Daglig leder Eivind Hjulstad i Citybox sier at pandemien med tilhørende nedstengning og restriksjoner har vært krevende for hotellbransjen, men samtidig har det åpnet opp store muligheter.

– Vi har en ambisjon om å bli en av de ledende hotellkjedene i Europa i lavbudsjettsegmentet, og målsettingen er å ha 60 hoteller innen 2030. Vi gjennomfører nå en emisjon for å kunne trykke inn gasspedalen, sier Hjulstad.

Han forteller at selskapet, hvor tidligere byrådsleder i Bergen – Martin Smith-Sivertsen – er hovedaksjonær, har vært i dialog med flere store investorer.

– Det har vært veldig stor interesse for selskapet, men store investorer vil gjerne inn med en stor eierandel, og vi synes det passer bedre med vår profil å gjennomføre en folkefinansiering. Vi er en annerledes hotellkjede, og da er dette en morsom måte å gjøre det på. Nå har vi fått inn snaut 100 nye aksjonærer, og de vil også bli ambassadører for hotellene våre, sier Hjulstad.

Citybox har i dag seks hoteller (i hhv Bergen, Oslo, Kristiansand, Tallinn og Antwerpen) samt tre under oppføring (Tromsø, Kristiansand, Helsinki). I prospektet påpekes det at budsjettet for 2021-2025 «viser en betydelig resultatvekst, basert på 8 hoteller som vil være i fullårsdrift fra 2025».

– Citybox arbeider med å inngå avtaler om flere hoteller, og dette vil i så fall gi enda høyere inntekter i samme periode. Markedet for å inngå nye hotellavtaler er godt, og vi ønsker fullt trøkk på dette arbeidet. Kostnadene vil øke når det inngås nye hotellavtaler, men hvert hotell budsjetteres med et overskudd på minimum 10 prosent før skatt når det er kommet i drift, skriver selskapet i prospektet.

Powered by Labrador CMS