Tech:

LØNNSOM EXIT: Proptech-gründer Anders Kvåle tjente godt på salget av Spacemaker. På UiN-konferansen fortalte han om hvilke kriterier som må til for å nå til topps.
LØNNSOM EXIT: Proptech-gründer Anders Kvåle tjente godt på salget av Spacemaker. På UiN-konferansen fortalte han om hvilke kriterier som må til for å nå til topps.

Spacemaker-gründer: - Må ha flaks

Anders Kvåle, styreleder og med-gründer av Spacemaker, forklarer hvilke hva som gjelder for å lykkes i proptech.

Publisert Sist oppdatert

Spacemaker, som ble startet i 2016, bruker kunstig intelligens for å optimalisere eiendomsprosjekter og bidrar til å utvikle mer bærekraftige byer og nabolag over hele verden. På kort vokst selskapet til mer enn 100 ansatte fordelt på kontorer i syv land. I slutten av november i fjor det ble kjent at Spacemaker er solgt til Autodesk, et av verdens største selskaper innenfor AEC-programvare.

Autodesk betalte 2,2 milliarder kroner. I tillegg kommer selskapets kontanter og et aksjeprogram for ansatte på ca. 185 millioner kroner.

Anders Kvåle, styreleder og med-gründer av Spacemaker, var blant foredragsholderne under en konferanse i regi av Ung i Næringseiendom forrige uke. Dette var den første konferansen i regi av nettverket, og Kvåle var blant proptech-gründerne som redegjorde for hvilke punkter han mener er viktige for å lykkes.

- For det første er det viktig å holde ut og virkelig ha tro på det man har satset på. Hold på drømmen og The Big Dreams og følg Nordstjernen, innledet Kvåle.

- Dernest må det opp en god selskapsstruktur, og evnen til å rekruttere de riktige menneskene er helt avgjørende. Flinke folk vil jobbe med flinke folk.

Spacemaker-gründeren poengterte videre hvor viktig det er å ha penger nok på veien.

- Finansiering og investorer i ryggen er helt sentralt. Man må få inn nok penger slik at man rekker den neste milepælen, og man må ha fokus. Det er raskt gjord å bli avledet, men det må man unngå.

Kvåle var raskt ute med å slå fast at hardt arbeid må til.

- Man jobbe så ekstremt hardt. Du må komme først, og hvis man skal greie det må man løpe fort. Og det gjorde vi. Av og til følte jeg at jeg blødde fra ørene. Men det er ikke noe problem å jobbe mye, så lenge det ikke blir negativt stress. Positivt stress fungerer helt fint.

Milliardær-gründeren, som stilte i hettegenser og capsen bak-frem, avsluttet med å understreke nødvendigheten av ytterligere et sentralt element for å lykkes.

- Flaks. Det man ha. Vi hadde ekstremt flaks med timingen. Blant annet var vi i gang halvannet år før eiendomsbransjen i det hele begynte å snakke om digitalisering. Timing og flaks er veldig viktig, sa Kvåle før han rundet av med å fortelle om da han skulle sjekke bankkontoen sin etter at oppgjøret av Spacemaker skulle være på plass.

- Salg var ikke en del av planene våre. Men når det likevel blir slik, er det selvfølgelig moro å logge inn og se på kontoen sin når pengene skal være der.

Alle med BankID på mobil kjenner de rare kodeordene man blir tildelt. Kvåle fikk jubel fra salen da han viste en skjermdump av kodeordet han fikk.

- Da jeg skulle logge inn på min BankID, kom kodeordet MAGIT EXIT opp. Det passet bra, smilte Kvåle.

Powered by Labrador CMS