Gründerne: Fra venstre; Carl Christensen (CTO), Håvard Haukeland (CEO) og Anders Kvåle (arbeidende styreformann).
Gründerne: Fra venstre; Carl Christensen (CTO), Håvard Haukeland (CEO) og Anders Kvåle (arbeidende styreformann).

Spacemaker selges for milliardbeløp

Amerikanske Autodesk blar opp nesten 2,4 milliarder kroner for Spacemaker.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av kort tid har Spacemaker blitt Norges største proptech-suksess. Selskapet, som har utviklet en skybasert AI-teknologi som gjør det mulig for arkitekter, byplanleggere og eiendomsutviklere å optimalisere potensialet til en utviklingstomt i tidlig fase av planleggingen, har nå 115 ansatte med bakgrunn som matematikere, systemutviklere, arkitekter, og designere.

Nå blir Spacemaker en del av Autodesk, som er ett av verdens største selskaper innenfor AEC-programvare. Autodesk betaler 2,2 milliarder kroner for aksjene. I tillegg kommer kontanter og et aksjeprogram for de ansatte på 185 milliarder kroner.

– Vi er utrolig glade for endelig å kunne dele denne nyheten! Siden 2016 har Spacemaker vært gjennom en utrolig reise, og opplevd en vekst vi aldri hadde forestilt oss. I dag markerer en ny, viktig milepæl for selskapet. Vi blir en del av en mye større, internasjonal organisasjon, som er unikt posisjonert for å raskere plassere vårt produkt i hendene på prosjektteam rundt om i verden, sier Håvard Haukeland, administrerende direktør og med-gründer av Spacemaker.

– Spacemaker er beviset på kraften som ligger i bedre innsikt og automatisering, som igjen gir designere mulighet til å teste urbane designideer på få minutter. Når vi vet at planeten vår vil få 2 milliarder flere beboere innen 2050, må utviklingshastighet og bærekraftig byplanlegging få høy prioritet. Teknologien til Spacemaker legger til rette for et skifte i hvordan vi forestiller oss og bygger byer, til fordel for både mennesker og miljøet, sier Andrew Anagnost, administrerende direktør og president i Autodesk.

Blant eierne i Spacemaker finner vi kjente aktører i eiendomsbransjen som OBOS, Stor-Oslo Eiendom, AF Gruppen og Fredensborg.

Powered by Labrador CMS