AI: Nå skal programvaren utvikles så den blir enda mer tilpasset behovene i byggenæringen. Illustrasjonsfoto: Glen Widing
AI: Nå skal programvaren utvikles så den blir enda mer tilpasset behovene i byggenæringen. Illustrasjonsfoto: Glen Widing

Vil ha enda bedre AI

Nå skal de to aktørene samarbeide om digitalisering av tidligfasen i byutviklingsprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Sweco og Spacemaker inngår samarbeidsavtale om produktutvikling. Nå skal de to aktørene videreutvikle programvaren ytterligere slik at den blir enda mer tilpasset behovene i byggenæringen, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Bygger ut nærsenteret for 150 mill

– Vår programvare er basert på kunstig intelligens og er den første av sitt slag innenfor tidligfase i byggeprosjekter. Derfor er både forskning og ny innsikt viktig for vår drift og utvikling. Samarbeidet med Sweco vil bidra til at vi kan fortsette arbeidet med å levere ny og pålitelig verdi til vår globale kundegruppe, samtidig som vi videreutvikler, sier medgrunnlegger og teknologidirektør Carl Christensen i Spacemaker.

Divisjonsdirektør Rasmus Nord i Sweco legger vekt på at samarbeidet vil skape verdi for deres kunder og samarbeidspartnere.

LES OGSÅ: Infill i gammel bydel

– For oss er det viktig å samarbeide med de ledende teknologiutviklerne. Vi er opptatt av hvordan vi kan nyttiggjøre Spacemaker sin teknologi i våre tjenester. Nå skal vi samarbeide om en videreutvikling slik at vi kan skape større verdi for våre kunder og samarbeidspartnere, påpeker han.

I tiden fremover skal Sweco og Spacemaker samarbeide om å optimalisere programvaren. Siden opprettelsen i 2016 har Spacemaker i dag over 100 ansatte i Norge, Sverige, Spania, Frankrike og USA.

LES OGSÅ: Kjøperne lar seg ikke stoppe av koronaviruset