Ståle O. Meleng er partner i Wiersholm og leder av eiendomsavdelingen. Peder Karijord er fast advokat i advokatfirmaet Wiersholm og arbeider hovedsakelig med fast eiendom.
Ståle O. Meleng er partner i Wiersholm og leder av eiendomsavdelingen. Peder Karijord er fast advokat i advokatfirmaet Wiersholm og arbeider hovedsakelig med fast eiendom.

Staten får mest når gårdeier kutter leien (+)

Finansdepartementet har overfor advokatfirmaet Wiersholm bekreftet at leiereduksjoner fra utleiere reduserer grunnlaget for tilskudd som leietakere ellers ville hatt krav på under kompensasjonsordningen

Publisert Sist oppdatert

Det skjer til tross for at det motsatte var signalisert før ikrafttredelsen av kompensasjonsforskriften. Det er dermed hovedsakelig staten – og ikke leietakerne – som nyter godt av leierabatter fra utleierne.

Den 27. mars lanserte regjeringen den etter hvert mye omtalte støtteordningen for faste, uunngåelige kostnader. En gledelig nyhet for eiendomsbransjen, idet husleie ble eksplisitt nevnt som en kostnad omfattet av kompensasjonsordningen.

Et av spørsmålene som naturlig nok oppstod i kjølvannet av lanseringen, var størrelsen på kompensasjonsbeløpet. Gjennom lov om midlertidig tilskuddordning for foretak med stort omsetningsfall ble det avklart at bedrifter generelt skulle få dekket 80 prosent av sine faste, uunngåelige kostnader (minus egenandel på 10.000 kroner), mens bedrifter nedstengt av staten skulle få dekket 90 prosent av sine faste, uunngåelige kostnader (ingen egenandel).

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.