OVER 10.000: Artikkelen om Uraineborgslottet som er til salgs var fjorårets mest leste sak, med over 10.000 sidevisninger.

Mest lest på Estate Nyheter i 2022

Slott bak slottet til salgs for 130 millioner kroner, Vedums hyttesalg som kan gi søsteren monsterskatt og nytt luksusprosjekt innenfor bolig var blant fjorårets mest leste artikler på Estate Nyheter.

Publisert

Estate Nyheter har lagt bak seg nok et fantastisk år, med sterk vekst i antall abonnenter på Estate Pluss og i antall sidevisninger.

2022 startet der 2021 sluttet, med et voldsomt trøkk i transaksjonsmarkedet, og det var også stor optimisme i boligmarkedet, selv om økte materialkostnader i etterkant av covid skapte en viss usikkerhet. Men den 24. februar våknet hele verden opp til et russisk angrep på nabolandet Ukraina, og da ble det klart at heller ikke 2022 ville bli et normalt år.

Krigen førte til at prisen på materialer gikk rett til værs, noe som skapte stor usikkerhet for aktørene som skal utvikle eiendom. Entreprenørene kunne ikke tilby faste priser, og en av utviklerne sukket tungt og slo frustrert fast overfor Estate Nyheter at det «er mildt sagt krevende når man ikke vet hva den desidert viktigste kostnadskomponenten skal koste».

Samtidig bidro stadig høyere renter til å kjøle ned boligmarkedet og investorenes appetitt på næringseiendom. Bankene strammet inn på både lånebetingelser og økte sin rentemargin, og i obligasjonsmarkedet ble det bråstopp. Det førte også til en vesentlig lavere aktivitet i transaksjonsmarkedet.

Her er de mest leste sakene i 2022:

Vil ha 180 mill. for slott bak slottet

Vedum solgte hytta til søsterens AS, nå risikerer hun monsterskatt

Nytt luksuskonsept inntar markedet

Leif Arne Røsnes er død

Strammer inn på småhusplanen

Ragde Eiendom vil bygge om og flytte hovedkontoret hit

Ny eiendomsdeal verdt 2 milliarder

Betalte 40 mill. for utviklingstomt som ikke kan bebygges

Tidligere Solon-topp får med Stordalen og Skorstad på ny boligsatsing

Her er landets beste eiendomsadvokater


Estate Nyheter har også hatt podcastene Bak fasaden med DJ & Rønne og Proptech til frokost i 2022.

Stig Bech var gjest i den mest lyttede Bak fasaden-podcasten i 2022.

Den første podcasten Proptech til frokost, med Anders Mjåset og Henrik Botten Taubøll var den mest lyttede Proptech til frokost-podcasten.



Powered by Labrador CMS