BOLIGSATSING: Petter Stordalen, Tom André Svenning-Gultvedt og Ketil Skorstad går i gang med en ny boligsatsing.
BOLIGSATSING: Petter Stordalen, Tom André Svenning-Gultvedt og Ketil Skorstad går i gang med en ny boligsatsing.

Tidligere Solon-topp får med Stordalen og Skorstad på ny boligsatsing

– Det er fantastisk å kunne bygge et selskap fra bunnen av, sier Tom André Svenning-Gultvedt. Nå har han fått med Petter Stordalen og Ketil Skorstad på sin nye boligsatsing.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere utviklingsdirektøren i Solon Eiendom tar med seg erfaringen etter 12 år i selskapet inn i den nye boligutvikleren Veslefrikk. Petter Stordalens Strawberry Equities og Ketil Skorstads Tigerstaden går inn på eiersiden i det nye selskapet. Mads B. Koch blir styreleder.

– Det er fantastisk å kunne bygge et selskap fra bunnen av. Når du starter med en håndfull mennesker som deler samme visjon og er genuint opptatt av å lykkes, da kan ting bli utrolig bra.

Svenning-Gultvedt har også jobbet 10 år som eiendomsmegler og solgt flere tusen boliger.

– Veslefrikk skal bygge de beste boligene folk kan tenke seg, uansett hvor vi bygger. Vi skal gå inn i områder der det tidligere har vært bygget store fuglekasser og si: Vi skal bygge bedre, og vi skal tørre å utfordre. Jeg er veldig opptatt av at folk også utenfor Oslo skal få tilgang på den beste bokvaliteten, sier Svenning-Gultvedt.

Veslefrikk har ennå ingen boligtomter og planen er å inngå samarbeid med partnere som deler Veslefrikks ambisjoner. Selskapet skal aldri bli en gigant, men heller være «en smidig liten gjeng som er eksperter på å utvikle kvalitetsboliger». Det er en idé Petter Stordalen liker.

– Det foregår en konsolidering i bransjen nå. De mellomstore blir slukt av de kjempestore, da er det plass til sånne som oss. Veslefrikk skal vinne førstedivisjon hvert år, men vi ønsker ikke å rykke opp blant gigantene, sier Stordalen og fortsetter:

– 25 år med hotell har lært meg mye om hvordan folk vil ha det rundt seg når de skal bo godt. Det handler om å skape magiske møteplasser, steder der folk elsker å være. I fremtidens boliger vil det kanskje være tjenester og komfort man kjenner igjen fra de beste hotellene.

Veslefrikk blir Stordalens første aktive satsing på boligutvikling.

– Jeg kan en god del om å bygge kultur og business. Tom André kan veldig mye om å bygge boliger. Ketil har finans-Norges skarpeste hjerne. Sammen kan dette bli fantastisk.

Ketil Skorstad har lenge hatt lyst til å samarbeide med Stordalen, som var hans største kunde da Skorstad var ung aksjemegler. Han beskriver Svenning-Gultvedt som «den absolutt flinkeste innen boligutvikling».

– Tom André har utviklet noen av Oslos flotteste boligprosjekter, og satt helt nye standarder for både konsepter og prisoppnåelse i og rundt Oslo. Jeg vet at han kan skape fantastiske ting, og er glad for å få være med på dette.

Strawberry Equities får en eierandel på 40 prosent i Veslefrikk, mens Tigerstaden og Svenning-Gultvedt selskap MatJos får 30 prosent hver.

Hør tidligere Solon-sjef Andreas Martinussen i podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne her:

Powered by Labrador CMS