Transaksjon:

BETALTE 8 MILL.: Selgeren kjøpte Uranienborgslottet for 8 millioner kroner i 1995, og har senere gjort betydelige oppgraderinger.
BETALTE 8 MILL.: Selgeren kjøpte Uranienborgslottet for 8 millioner kroner i 1995, og har senere gjort betydelige oppgraderinger.

Vil ha 180 millioner for slott bak Slottet

Uranienborgslottet ligger på en høyde, og består av 24 rom med et bruksareal på over 1.000 kvadratmeter. Utsikten fra toppen av bygget er majestetisk.

Publisert

– Dette er en helt unik eiendom på tuppen av Uranienborg terrasse ut mot Uranienborg kirke. Bygget er oppført i fransk nyrenessansestil med gjennomført arkitektur og standard, sier ansvarlig megler Fredrik Dyve i PrivatMegleren Dyve & Partnere.

Selger av Uranienborg terrasse 2 er Roger Sørum, som kjøpte eiendommen for 8 millioner kroner i 1995, da eiendomsmarkedet var nede i sin dypeste bølgebunn. Siden er det gjennomført betydelige oppgraderinger, og på 2000-tallet ble det installert privat bergvarmeanlegg.

– Innvendig er det et veldig originalt preg med mange vakre og klassiske detaljer, som er bevart siden bygget ble oppført i 1896. Det er god takhøyde, spesielt i første og andre etasje, og fra loftet går det en vindeltrapp opp til toppen av spiret. Der er det helt fantastisk å stå. Utsikten er nydelig, sier Dyve om eiendommen bak Slottsparken.

Prisantydningen er på 180 millioner kroner. Dyve påpeker at det er utfordrende å prise eiendommer i denne unike kategorien i privatboligmarkedet.

– Vi vet jo at 180 millioner er høyt, og vi er selvsagt lydhøre for å høre hva markedet vil gi. Samtidig er det ikke ofte at denne typen eiendom kommer for salg, Vi har allerede vist frem eiendommen, og er i prosess med mulige kjøpere, sier han.

Uranienborgslottet er en herskapelig murvilla som ble oppført i 1886 for trelastgrosserer Julius Jakhelln, etter tegninger av arkitektene Paul Due og Bernhard Steckmest. Bygningen går over fire etasjer, med tårn, kuppel og spir som strekker seg mot himmelen. Under krigen var villaen rekvirert av tyskerne, og den ble da benyttet som fotokontor.

Like nedenfor villaen, i skjæringen i Uranienborgveien, ble det malt med blått på fjellveggen «Vær tro mot H7», og dette krigsminnet er bevart. Familien Jakhelln eide huset frem til 1965, da det ble overtatt av Den norske Bryggeriforening.

Villaen består av 24 rom, og har et bruksareal på 1.008 kvadratmeter. I tillegg til hoveddelen, som ligger i første og andre etasje, har villaen to loftsleiligheter og ytterligere tre leiligheter i underetasjen.

Tomten er på 1,5 mål, og det er gode sol- og utsiktsforhold.

– Rundt villaen er det en idyllisk hage med grønne plener, prydbusker og store, skyggefulle trær. Innkjøring og gårdsplass er gruslagt og dels asfaltert. Det hele innrammes av sortmalte smijernsgjerder, heter det i salgsoppgaven.

Villaen har også to sydvendte terrasser på 10 og 12 kvadratmeter med utgang fra stuer i henholdsvis første og andre etasje. Begge terrassene har belysning og betongdekke toppet med grå og lyse fliser lagt i mønster.

Powered by Labrador CMS