Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Inntektene fra de 60 parkeringsplassene utgjør en betydelig andel av eiendommens totale inntekter. (Foto: Google Street View)

Varsler erstatningskrav for 60 p-plasser

Hvis prosjekt Bilfritt byliv legger begrensninger på kjøring til bilheisen i Akersgata 45, vil eierselskapet ha tapet dekket av kommunen.

Tore Årdal

mandag 7. august 2017 4:00 (Oppdatert 6. august 2017 22:43)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Backegården i Akersgata 45 ligger i sonen for bilfritt byliv i Oslo sentrum. I eiendommen er det to plan med underjordiske garasjeplasser, totalt ca. 60 parkeringsplasser. Tilkomst til plassene er via bilheis med innkjøring fra Grensen.

I et brev til Plan- og bygningsetaten (PBE) skriver Malling & Co Forvaltning at eiendommen ble oppført i 1964, og at parkeringsdekning på det tidspunkt var en forutsetning/føring fra offentlige myndigheter ved oppføring av kontor/næringsbygg.

Malling & Co Forvaltning, som representerer eierselskapet Backegården DA, viser til at inntektene fra de 60 parkeringsplassene utgjør en betydelig andel av eiendommens totale inntekter. Parkeringsplassene leies ut til både byggets kontorleietakere og til eksterne.

– Det er ikke korttidsparkering i anlegget, slik at ut/innkjøring i all hovedsak kun skjer én gang pr. plass pr. dag. På overnevnte bakgrunn vil det være av avgjørende betydning at innkjøring til bilheisen i Grensen opprettholdes, og at det tas hensyn til dette ved områderegulering av sentrum, skriver Malling & Co Forvaltning til PBE.

Forvaltningsselskapet påpeker at dersom det legges begrensninger på kjøreadkomst til eiendommen, «vil dette kunne medføre inntektstap for eiendommen».

– Det varsles med dette at eierselskapet bak eiendommen vil søke et slikt inntektstap erstattet av kommunen, heter det i brevet.

Malling & Co Forvaltning ber om tilbakemelding, når grunnlag for dette foreligger, på at innkjøring til eiendommen opprettholdes også ved implementering av kommunens planer for bilfritt byliv.

Ifølge årsregnskapet for 2016 er Grosserer Joh Jørg Backe og Hustru Thora Maries Offentlige Legat blant eierne av Backegården DA.

3 thoughts on “Varsler erstatningskrav for 60 p-plasser

  1. Spennende hva som ville ha skjedd hvis alle næringer med inntektstap pga galskapen i indre by hadde slått seg sammen og gjort det samme.

  2. Hvis man har en forretningsmodell som baserer seg på myndighetskrav fra 60-tallet, er det kanskje på tide å tenke nytt?

  3. Kommunene er jo mestere i å ødelegge for privatpersoner og privat næringsaktivitet. Det gjelder å komme med nye forordninger i så rask takt at det er umulig å tilpasse seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Blir partnere i Selmer

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Kjøper handelseiendommer

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Byene våre er potensielle kraftverk

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Ringnes satser i Lofoten

Nyheter / fredag 8. desember 2017

– Vil bygge porten til Europa

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Eksplosiv vekst i obligasjonslån

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Mest leste nyheter Estate Norge
Slutter i EiendomssparSlutter i Eiendomsspar 5. desember 2017
Stordalen kjøper tre hotellerStordalen kjøper tre hoteller 7. desember 2017
Vil selge til private aktører på TøyenVil selge til private aktører på Tøyen 5. desember 2017

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Smaken av Mexico til Tjuvholmen

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Freddy Fuego har signert leiekontrakt med Selvaag Eiendom og åpner restaurant på Tjuvholmen på nyåret.

Fra dings til intelligens

Nyheter / torsdag 7. desember 2017

– Fremtidens arbeidsprosesser vil kreve å se alle dingsene i en sammenheng og understøtte arbeidsprosessene og oppgavene som skal gjøres.

Brynseng stasjon skal fornyes

Nyheter / onsdag 6. desember 2017

I 2020 vil Sporveien starte anleggsarbeidet for oppgradering av Brynseng T-banestasjon og sporene mellom Etterstad og Hellerud.

KPMG til Forus

Nyheter / tirsdag 5. desember 2017

2020park har fått inn KPMG som leietaker i Forusparken 2. KPMG flytter fra Nordeas eiendom i Stavanger sentrum.

Nytt hovedkontor og lagerbygg

Nyheter / mandag 4. desember 2017

Nylig signerte Anthon B. Nilsen Eiendom AS leiekontrakt på nytt moderne hovedkontor og lagerbygg med Berggård Amundsen & Co. AS.

Flytter til Badehusgaten

Nyheter / fredag 1. desember 2017

Flere leietakere har flyttet til Norwegian Propertys kontorbygg i Badehusgata. Nå er kontorbygget, som nesten sto tomt etter at Aker Solutions flyttet ut, snart ferdig utleid.