Solgte til Storebrand

Storebrand Eiendomsfond Norge KS er den nye eieren av Scandic Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev forrige uke at hotellet (bildet) var til salgs. Adm. direktør Kjell Kalland i Koksa Eiendom bekreftet at de var inne i en prosess, og at et salg var ventet i løpet av få uker. Det gikk raskere enn det.

I en pressemelding onsdag kveld bekreftes det at de to eierne Koksa Eiendom AS og Utstillingsplassen Eiendom AS selger aksjene i selskapet Fornebu Hotell AS, som eier Scandic Fornebu.

550 mill.NE nyheter antydet en pris for hotellet rundt 700 millioner kroner, eller 660 millioner hvis man priset hotellet til 2 millioner kroner per rom. Og i pressemeldingen står det at den underliggende eiendomsverdien er 660 millioner kroner. Newsec har antydet en netto direkteavkastning – yield – på 5 prosent for hotellet. Overtakelse av hotelleiendommen er planlagt til primo oktober.

Hoveddelen av eiendommen på til sammen ca. 24 800 kvadratmeter og er utleid til Scandic Hotels AS. Salget vil ifølge pressemeldingen ikke påvirke hotelldriften. Eiendommens øvrige leietakere er Child Planet Atlantis AS og Europark AS.

Hotellet ble bygget i 2012 og omtales som Scandics flaggskip i event- og konferansesegmentet i Oslo-området, og det er ifølge meldingen også nummer én-hotellet på Fornebu.

Lønnsomt– Utstillingsplassen og Koksa har gjennom et veldig godt samarbeid utviklet og bygget eiendommen, og det har vært en spennende og lønnsom investering for oss, uttaler Kjell Kalland og adm. direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom i pressemeldingen.

– Scandic Fornebu er et hotell som passer godt inn i porteføljen til Storebrand Eiendomsfond Norge KS. Vi er godt fornøyd med at vi nådde opp i konkurransen. Vi overtar et flott hotell som leverer sterke tall og har potensiale for videre omsetningsvekst, uttaler Jon Alexander Kristiansen i Storebrand Asset Management AS. Han er investeringsdirektør for eiendom.

Storebrand Eiendomsfond Norge KS er for øvrig identisk med eieren av DNB-bygget i Bergen, som de kjøpte før jul i fjor for snaue 1,5 milliarder kroner.

Bredt markedsførtHeilo Eiendom AS og Advokatfirmaet Selmer har bistått Koksa Eiendom og Utstillingsplassen Eiendom i forbindelse med salget av hotellet, mens Storebrand har benyttet Wikborg Rein & Co.

– Vi har markedsført eiendommen bredt mot skandinaviske og utvalgte internasjonale investorer. Et stort antall investorer viste interesse for eiendommen, og vi er godt fornøyd med resultatet og graden av profesjonalitet både på selger- og kjøpersiden, uttaler Trond Sejersted Bødtker i Heilo Eiendom i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS