Det ble Storebrand

Storebrand Eiendomsfond Norge KS er den nye eieren av DNB-bygget i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Dermed er Bergens største enkelttransaksjon gjennom tidende et faktum. Prisen er ifølge en pressemelding fra G.C. Rieber Eiendom på 1472 millioner kroner, som tilsvarer 33 800kroner kvadratmeteren, regnet av totalarealene. Det tyder også på en direkteavkastning – yield – rett under 5 prosent og en pris i nærheten av det NE nyheter indikerte for eiendommen.

GC Rieber Eiendom opplyser tirsdag formiddag at datterselskapet Solheimsviken Næringspark AS har inngått avtale om å selge DNB-bygget, Solheimsgaten 7 A-E (bildet) til Storebrand Eiendomsfond Norge KS. Overtakelsen finner sted medio januar 2016. Storebrand Eiendomsfond KS er identisk med fondet som i februar i år tok over Lysaker Polaris fra NCC for 785 millioner kroner.

Stor oppmerksomhetDen store eiendommen ble lagt ut i markedet like over sommeren og fikk ifølge G.C. Rieber god oppmerksomhet fra innenlandske og utenlandske investorer. Eiendomsselskapet mener at Storebrand og GC Rieber har mye de samme tanker og visjoner rundt kundefokus og eiendomsutvikling.

Storebrand Eiendomsfond Norge KS er eiet av Storebrand Livsforsikring AS og 48 andre investorer, hovedsakelig pensjonskasser og stiftelser. Selskapet vil etter transaksjonen eie en eiendomsportefølje med verdi 7,7 milliarder kroner.

– Solheimsgaten 7 A-E, som moderne og fremtidsrettet bygg med god beliggenhet og en solid leietaker på lang kontrakt, passer godt inn i selskapets investeringsstrategi, sier Anders Berggren, som leder eiendom i Storebrand Asset Management AS.

Frigjør kapitalFor GC Rieber Eiendom betyr dette at kapitalen som frigjøres kan investeres i en mulig samlokalisering av de marine forskningsmiljøene i Bergen på Marineholmen.

– I forskningsparken har vi en ledig tomt vegg i vegg med marinbiologene og laboratoriene til UIB. Vi kan starte bygging så snart Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) ønsker det, forteller Instanes. Med en offentlig privat samarbeid (OPS) løsning kan Havforskningsinstiuttet, NIFES og Fiskeridirektoratet samlokaliseres med UiB innen få år. Vi tror at samlokaliserte marine forskere vil skape mer og bedre marin forskning i Bergen.

Alltid fornyeAdm. direktør Paul-Chr. Rieber i morselskapet GC Rieber sier at å selge ferdig utviklet eiendom er en naturlig del av vår strategi.

– Dette er noe vi tidvis gjør innen alle våre virksomheter – ikke for ofte, men heller ikke for sjeldent. «For å bevare skal vi alltid fornye» – heter vår leveregel nr. 13, sier Rieber.

Powered by Labrador CMS