TIL AKERSHUS EIENDOM: Hans Jacob Haraldson starter i Akershus Eiendom i september i år.

Vil bli ledende på logistikk – henter Hans Jacob Haraldson

Akershus Eiendom girer opp satsingen på logistikk ved ansettelsen Hans Jacob Haraldson.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har en hårete ambisjon om å bli ledende på logistikk. Vi styrker teamet på utleie, men legger også økt fokus på logistikk innenfor analyse- og transaksjonsavdelingen, sier daglig leder Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom.

Estate Nyheter treffer Due-Andresen sammen med leder for utleie, Ole Christian Iversen og leder for transaksjoner, Knut Berget i forbindelse med at næringsmegleren har rekruttert Hans Jacob Haraldson fra 60 Grader Næringsmegling. Haraldson, som er spesialist på logistikkeiendom, blir en del av utleieteamet til Akershus Eiendom fra første september i år.

SATSER: Daglig leder Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom, leder for transaksjoner, Knut Berget, (tv) og leder for utleie, Ole Christian Iversen, er klare for storsatsing på logistikk.

– Vi startet satsingen på logistikk ved ansettelsen av Haakon Himle Skandsen i 2021 og har etter hvert vunnet en del oppdrag. Hans Jacob har levert imponerende resultater gjennom flere år, og vi er stolte over at han nå har valgt å bli en del av «Akershusfamilien». Han er meget godt egnet til å lede logistikksatsingen vår. Vi har vært ledende på kontor i mange år, og så har vi vært gode på handel. Vi har hele veien styrket det vi har vært gode på. Det vi har manglet mest på, er innenfor logistikk, men med det nye teamet vil vi få en helt ny kapasitet, sier Ole Christian Iversen.

Knut Berget mener det er viktig for Akershus Eiendom å ha en helhetlig tilnærming og være et komplett rådgivnings- og kompetansemiljø innenfor eiendom.

Hele verdikjeden

– Gjennom å få om bord en ressurs som Hans Jacob, er vi bedre posisjonert til å kunne tilby klientene våre komplett rådgivning gjennom hele verdikjeden. I god tradisjon skal satsningen støttes av selskapets anerkjente analyseteam, sier Berget.

– Vi øker satsingen på logistikk i analyseavdelingen også. Ifølge en fersk undersøkelse fra vår partner JLL, er logistikk definert som det klart mest spennende segmentet å investere i fremover. Forvalterne vekter seg opp i logistikk, sier Due-Andresen.

Ifølge Knut Berget er det for tiden fortsatt stor optimisme rundt logistikkmarkedet.

– Vi har et marked preget av sterke fundamentale drivere og en begrenset tilbudsside - dette styrker troen på ytterliggere leieprisvekst. De fleste institusjonelle investorer skal ha logistikkeiendom som en del av sin porteføljeoptimalisering. Med et mer institusjonelt produkt, så får man også reprising av sektoren. Prime yield på logistikk er nå 5,75 prosent, og det er fortsatt en vid spread mellom kontor og logistikk i Norge. Vi antar at det vil komme en viss kompresjon her, i tråd med hva man har observert på det europeiske kontinentet, sier Berget.

Styrker seg på handel

Samtidig med at Akershus Eiendom øker satsingen på logistikk, styrker eiendomsrådgiveren seg også innenfor handel.

BLIR MEGLER: Nikolai Wiren skal jobbe med handel sammen med Remi Olsen.

– Vi har allerede en sterk posisjon i dette segmentet, ledet av vår dyktige og erfarne medarbeider, Remi Olsen. Han får nå støtte av Nikolai Wiren, som tar steget opp som megler. Sammen med Remi vil han utvikle selskapets satsning på handel videre. Det er alltid gøy å kunne løfte unge, dyktige og engasjerte medarbeidere opp og frem, sier Ole Christian Iversen, som legger til at handelseiendom vil forbli en viktig del av Akershus Eiendoms marked.

Powered by Labrador CMS