FLYPLASS: Slik blir den nye passasjerterminalen i Bodø.

Hent skal bygge den nye  passasjerterminalen i Bodø

Totalentreprisen til 2,4 milliarder 2021-kroner er den siste store kontrakten som tildeles i dette prosjektet.

Publisert

Avinor valgte den norske entreprenøren Hent til å bygge passasjerterminalen og enkelte andre driftsbygg på Nye Bodø lufthavn ifølge en pressemelding.

– Denne tildelingen er det siste viktige skrittet mot realiseringen av den nye lufthavnen. Det var hard konkurranse mellom tre kompetente og dyktige tilbydere, men nå ser vi frem til å bygge en moderne og fremtidsrettet terminal med et regionalt særpreg, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

Terminal og driftsbygg på nye Bodø lufthavn blir til sammen på 25.000 kvadratmeter, noe som er fem ganger større enn gulvarealet i Oslo Spektrum.

Den foreløpige målsetningen er byggestart senest 1. april 2025. Flyplassen skal etter planen stå ferdig og åpne for kommersiell trafikk i løpet av 2029/2030. Kostnadsrammen er på 7,2 milliarder kroner (2022-kroner), hvor Avinor bidrar med 2,6 milliarder. Resten finansieres av staten, Bodø kommune og Nordland fylkeskommune.

Den andre store konkurransen om å få bygge flyside, rullebaner og flyoppstillingsplasser ble tildelt Peab Anlegg i fjor. Her er forberedende arbeider i full gang. Den entreprisen har også ansvaret for å grave byggegropa for den nye terminalen.

Powered by Labrador CMS