HERLIG START PÅ LØRDAGEN: CEO i MAD Nicolai Riise tar gjerne en tur med bikkja for å sikre seg en nydelig frokost på lørdagene.

Min lørdag med Nicolai Riise:
– Den beste dagen i uken

Det villeste CEO Nikolai Riise i MAD har gjort var enveisbilletten til Berlin i 1992, da han etter hvert traff medgründerne til MAD.

Publisert

– Hva gjør du på lørdag?

– Lørdag er den beste dagen i uka. Jeg står opp med bikkja og går en tur bort til Fjelberg, for så å servere en nydelig frokost med laks og skagenrøre på sengen. Hvis vi kommer oss ut før klokken 14, så er vi effektive.

– Hva er din lidenskap?

– Jeg liker sport og å være aktiv, og de store lidenskapene nå er golf og jakt. Har jeg nevnt at jeg fikk hole in one på hull ni under en turnering på Miklagard i fjor? Det var closest to pin – gjett hvem som vant!

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

– Jeg er på det lykkeligste hver mandag morgen. Da gleder jeg meg til alt som ligger foran. Kikker jeg i bakspeilet, så tror jeg nok at lykkeutviklingen ser mer hyperbolsk ut. Mye er tatt ut, men det er fortsatt mye å glede seg til.

– Hva er det villeste du har gjort?

– Det aller villeste jeg har gjort, var da jeg i 1992 solgte alt jeg eide og kjøpte meg en enveisbillett til Berlin. Muren hadde falt, og det var mye optimisme i Tyskland. Jeg hadde ingen jobb, ikke noe sted å bo og ett skift med klær. Både dette ene skiftet og klærne jeg hadde på meg ble stjålet, så jeg måtte låne klær av han jeg bodde på sofaen til. Han var 160, jeg er 193 – piratbukser var ikke stilig den gangen heller. Men det var i Berlin jeg møtte Trond Elverum og Kurt Singstad, og fem år senere startet vi Mad sammen.

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Jeg er glad i malerier, men handler ikke på Blomqvist. Vi har noen verk av Kenneth Blom som jeg setter stor pris på – både fordi jeg synes han er en kul fyr, og fordi jeg besøkte atelieret hans og fikk påvirke et bilde han jobbet med.

– Hva med vin?

– Jeg er ingen vinsnobb, og holder meg stort sett til pinot noir og østerriksk riesling.

– Favorittrestaurant?

– Kona og jeg er mye ute og spiser på Frogner, og da blir det ofte Vineria Ventidue. Ikke på grunn av maten, men atmosfæren. Ellers så er den lille høna de serverer på Plage Keller på Cap d’Antibes noe jeg til stadighet går og tenker på.

– Hva er din guilty pleasure? 

– Potetgull fra Lay’s – den røde posen med salt. Den er så lett å spise, smelter nesten på tungen.

– Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

– Ja – og i hvert fall i Oslo-området. Med den underdekningen som er på boliger i hovedstadsområdet nå, kommer boligprisene bare til å fortsette å stige.

Powered by Labrador CMS