NR. 15: Nå tar Strawberry over driften av dette hotellet.

Stordalen med nok et hotell i Finland

Det tidligere fengselet i Helsinki blir det femtende finske hotellet til Strawberry.

Publisert

Det kjente fengselet ble stengt i 2002 åpnet som hotell fem år senere etter omfattende ombygging. Transformasjonen av bygget og tomta ble realisert av Primehotels. Nå går stafettpinnen videre til Strawberry som overtar driften fra 2. mai.

– Hotel Katajanokka er et unikt sted med mye historie, og jeg er glad for at vi nå kan fortsette å utvikle stedet, sier Petter Stordalen i en pressemelding.

Hotellet som blir det første Clarion Collection-hotellet, er preget av sin opprinnelige virksomhet som fengsel fra 1837, og det ytre skallet og de omkringliggende røde murveggene er beskyttet av Nasjonalmuseet. Det har 106 rom, fem møterom, et selskapslokale, badstue, treningsrom og restauranter. 

Gårdeier er S-Bank Property non-UCITS Fund.

– Vi får nå en stor og langsiktig aktør til å utvikle hotellet videre. Et hotell som Katajanokka krever kunnskap om hotelldrift, interesse, engasjement og forståelse for lokalhistorien og mulighetene det innebærer. Strawberry er et selskap som har mye erfaring med denne typen prosjekter, sier fund manager Tiia Vuolle i S-Bank Fund Management.

Powered by Labrador CMS