KAN BLI STÅENDE ALENE: Styreleder Stig Bech i Norsk Eiendom forteller at foreningen kan bli en selvstendig bransjeorganisasjon igjen på linje med organisasjoner som Arkitektbedriftene, RIF og Advokatforeningen.

Norsk Eiendom ut av NHO Byggenæringen

80 prosent av medlemmene i Norsk Eiendom stemte for å melde seg ut av NHO Byggenæringen på generalforsamlingen den 25. april.

Publisert Sist oppdatert

Det er en ny vedtektsendring i NHO Byggenæringen som har ført til utmeldelsen fra Norsk Eiendom. Endringen gir NHO BNs styre fullmakt til å ta flertallsbeslutninger i saker med særlig betydning for næringen. Da må medlemmer som Norsk Eiendom følge beslutningen lojalt, og avstå fra avvikende argumentasjon.

Utmeldingen gjør at Norsk Eiendom vil kunne fortsette å argumentere for eiendomsbransjens interesser uavhengig av hva NHO BN har vedtatt.

– Vi registrerer at et flertall av medlemmene har fulgt styrets innstilling om utmelding av NHO BN. Dette er ikke et valg vi har tatt lett på, men mener dette er det riktige for at vi skal kunne fremme medlemmenes interesser på en best mulig måte også i fremtiden. Det innebærer at vi fortsatt, og uten forbehold, kan utøve vår rolle som interesseorganisasjon for eiendomsbransjen uten vedtekter som står i veien, sier styreleder i Norsk Eiendom, Stig Bech.

Nå skal Norsk Eiendom vurdere sin tilknytning til NHO.

– Per i dag betyr utmelding av NHO Byggenæringen at vi også går ut av NHO, ettersom det akkurat nå ikke finnes en passende landsforening for oss. Vi håper likevel at NHO vil gå en ekstra runde og finne plass til en bransje som representerer 50 prosent av verdiskapingen i Norges største fastlandsnæring – byggenæringen. Skulle de likevel fastholde at vi ikke får bygge opp en egen landsforening, så går vi tilbake til å være en selvstendig bransjeorganisasjon på linje med organisasjoner som Arkitektbedriftene, RIF og Advokatforeningen, avslutter Stig Bech.

 

Powered by Labrador CMS