Annonsørinnhold

Ingvild Mysen, Rådgiver energi og miljø i Newsec.

ENØK-tiltak på Romsås gir Enova-støtte på 7 millioner kroner

Eierseksjonssameiet Romsås Senter 1 og Newsec har søkt om støtte til å gjennomføre energitiltak for 24 000 000 kroner på Romsås Senter. Enova har nå meddelt at de støtter søknaden med 7.2 millioner kroner.

Newsec har forvaltet og driftet Eierseksjonssameiet Romsås Senter 1 (Romsås senter) siden 2017. De siste årene er det gjennomført flere mindre energitiltak på bygget som har resultert i en reduksjon av energiforbruket med 26 %.

– Både forvaltningsteam, energirådgivere og prosjektledere i Newsec har samarbeidet målrettet med å planlegge energioppgradering av resterende anlegg for å redusere energi- og driftskostnader. Dette vil være et viktig skritt i retning av å oppnå en mer energieffektiv drift av bygget, samtidig som det vil bidra til å redusere de totale driftskostnadene på lang sikt, sier Svein Arne Hagelund, eiendomssjef i Newsec

Engasjement for bærekraftige løsninger

I inneværende år ble det søkt om ENØK-støtte fra Enova for gjennomføring av tiltak for 24 000 000 kr. Gjennomføring av søkte tiltak vil redusere energiforbruket ytterligere til målsatte 169 kWh/m2.

– Siden 2018 har vi kuttet energiforbruket ved Romsås Senter med 13 % ved å kombinere energieffektiviseringstiltak og optimalisering av driften. Med finansiell støtte fra Enova, kan vi nå heve energifokuset på Romsås ytterligere. Vårt mest omfattende tiltak blir å utvide varmepumpesystemet og brønnparken til bygget. Vi har også planer om å oppgradere resterende ventilasjonsanlegg, gjennomføre termografering og tetting av luftlekkasjer, bytte ut vinduer og forbedre byggets fasade, i tillegg til å utvide det eksisterende solcelleanlegget, uttaler Ingvild Mysen, rådgiver for energi og miljø hos Newsec.

Enova har innvilget støtte til søknaden med 7 201 205 kr, og stiller strenge krav til dokumentasjon av valgte løsninger og resultatoppnåelse.

– Målet er å løfte energikarakteren til C slik at bygget er i tråd med dagens krav til nye bygninger. Det er viktig å fortsette med å identifisere og gjennomføre energieffektive tiltak, for å oppnå enda bedre resultater når det gjelder energiforbruk og miljøpåvirkning. EU vil stille strenge krav til bygningers energiforbruk i tiden fremover. Det er derfor svært gunstig å benytte seg av støtteordningene til Enova, slik at man får redusert mest mulig energi på de drifts- og vedlikeholdsbudsjettene man har tilgjengelig, sier Hagelund.

Har du spørsmål om ENØK-støtte og energieffektivisering? Ta kontakt med avdeling for energi- og miljørådgivning i Newsec.

Powered by Labrador CMS