SELGES: Prisantydningen for det gamle sykehuser er 80 millioner kroner.

Statsbygg og UNN selger det gamle sykehuset i Narvik

Den ca. 20.000 kvadratmeter store bygningsmassen står på  ei 42 mål stor tomt. 

Publisert Sist oppdatert

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) flytter inn i nytt sykehus i november. Dermed åpnes nye muligheter for den gamle eiendommen, ifølge en pressemelding.

– Dette er en stor og spennende eiendom, som ligger høyt og fritt like ved sentrum. Det er sjelden man får en mulighet til å sette avtrykk i en by i så stor grad som man får her, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Tomta eies av Statsbygg mens bygningsmassen eies av UNN. Eiendommen er nå lagt ut for salg, og selges til markedspris med en vurdert verdi på opptil 80 millioner kroner.

– UNN har jobbet iherdig med salgsforberedelsene, og er endelig klare til å tilby denne unike eiendommen til markedet – til noen som kan være med på å utvikle en framtidsretta bydel, sier June-Maria Kristoffersen de Badts som er avdelingsleder for eiendom i UNN.

Frem til nye UNN Narvik er fullt operativt vil UNN leie tilbake hele eiendommen med en årlig leie på 7,5 millioner kroner. 

Det gamle sykehuset er bygget i flere etapper mellom 1938 og 1998. I tillegg til flere frittstående bygninger inkluderer eiendommen også ca. 175 parkeringsplasser.

Norion Næringsmegling er engasjert som rådgiver for salget av eiendommen. Fremover vil det gjennomføres befaringer. Etter planen vil budgivningen starte i juni.

Powered by Labrador CMS