Vil selge Scandic Fornebu

Scandic Fornebu er til salgs, trolig for rundt 700 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Newsec er ute med sin seneste store nordiske halvårlige markedsrapport, og det er her opplysningen forekommer. Næringsmegleren skriver i rapporten at en ventet direkteavkastning – yield – fra salget er rundt 5 prosent.

Det formelle salgsobjektet er salget av Fornebu Hotell AS, som eies med 50 prosent av Koksa Eiendom AS og 50 prosent av Utstillingsplassen Eiendom AS.

– Jeg kan bekrefte at vi er i en prosess. Det er litt tidlig ennå, men vi håper å være i mål i løpet av noen uker, sier adm. direktør Kjell Døvle Kalland i Koksa Eiendom til NE nyheter.

Fornebu Hotell AS omfatter foruten hotellet også et parkeringsanlegg og en barnehage. Driftsselskapet til barnehagen skal ikke selges. Kalland sier det er leieinntekter fra hotellet for en del over 30 millioner kroner, og eierkostnadene er lave. Inntektene er økende, totale driftsinntekter i fjor utgjorde snaue 33 millioner kroner, klart opp fra 2014.

– Hotellmarkedet på Fornebu nyter godt av den sterke veksten i Oslo-regionen. Hotellet har 332 rom, og bygningsmassen, inklusive parkering, er på 16 000-17 000 kvadratmeter, sier Kalland.

Med en antatt yield på rundt 5 prosent snakker vi om et salg til kanskje 700 millioner kroner, gitt 35 millioner i netto leieinntekter. En prising på 2 millioner kroner per rom tilsvarer drøyt 660 millioner kroner, men det er altså noe parkeringsinntekter i tillegg.

Scandic Fornebu (bildet) har adressen Martin Linges vei 2. Hotellet er ett av Østlandets største kurs- og konferansehotell, med 13 møte- og konferanserom og konferansefasiliteter på over 1100 kvadratmeter.

Koksa Eiendom (tidl. IT Fornebu Properties) er også i ferd med å selge det som omtales som indrefileten på Fornebu, et drøyt 80 mål stort tomteområde. Newsec fikk rett før sommerferien salgsoppdraget med å selge en tomt som er regulert for 73 000 kvadratmeter med boliger og 8760 kvadratmeter med næring.

Powered by Labrador CMS