SOLGT: Dronning Eufemiasgate 11.

Hav Eiendom selger Diagonale til Thon

Hav Eiendom selger eierandelen på 50 prosent i bygget, som har en eiendomsverdi på 3 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Hav Eiendom og Thon Gruppen har siden 2013 samarbeidet om å utvikle, bygge, eie og drifte Diagonale-prosjektet i Bjørvika. Det er en betydelig eiendomstransaksjon som nå finner sted, med en samlet eiendomsverdi på 3 milliarder kroner.

– Dette er nok en demonstrasjon på den posisjonen vi har opparbeidet med porteføljen i Bjørvika. Med dette salget viser Hav Eiendom evne til å skape verdier for vår eier og sikrer samtidig selskapet økonomisk handlingsrom til å realisere store eiendomsprosjekter de kommende årene, sier administrerende direktør i Hav Eiendom, Kjell Kalland.

Eiendommen i Dronning Eufemiasgate 11 består av to bygg på til sammen 41.700 kvadratmeter og huser i dag en rekke sentrale virksomheter som TV2, Vinmonopolet, Ræder og Vipps, samt 308 studentboliger. Bygget er plassert mellom Operaen og Barcode med Deichmanske Hovedbibliotek som nærmeste nabo.

– Diagonale i Bjørvika er en prakteiendom i et av Oslos mest attraktive områder. Olav Thon Gruppen har hatt et godt og positivt samarbeid på eiersiden med Hav Eiendom underveis. Nå er det tid for å ta eierskapet videre som eneeier, sier Annette Hofgaard, konserndirektør eiendom i Olav Thon Gruppen.

Det er Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo som har tegnet Diagonale-prosjektet. Diagonale ble en del av vinnerprosjektet av «Deichman-aksen konkurransen» som også inkluderte plassering av det nye Deichman Bjørvika.

Tomten var opprinnelig eiet av Hav Eiendom AS. Etter en budrunde ble 50 prosent av prosjektet solgt til Olav Thon Gruppen i 2013. Eierskapet har vært organisert gjennom selskapet A9 Palekaia AS der Thongård AS, et datterselskap i Olav Thon Gruppen og Hav Eiendom har hatt 50 prosent hver.

Powered by Labrador CMS