NY KONKURS: Emil Eriksrød har sendt et nytt Recreate-selskap til skifteretten.

Nytt Recreate-selskap er konkurs

RCR Facility Management, et av datterselskapene til konkursrammede Recreate ASA, har meldt oppbud.

Publisert Sist oppdatert

I april ble det kjent at eiendomsselskapet Recreate er slått konkurs, etter begjæring fra den svenske banken Norion.

Det var i midten av mars at det ble kjent at den svenske banken Norion Bank AB mente at Recreate ikke lenger er i stand til å møte sine forpliktelser. Banken begjærte derfor selskapet konkurs, og etter et rettsmøte i Telemark er det altså klart at det ble slik.

Den største eieren i Recreate er Emil Eriksrød, som grunnla selskapet. Han eier over 50 prosent av Recreate gjennom selskapene Rising Group og Rising Venture.

Nå er det klart at et av datterselskapene til Recreate, RCR Facility Management, har lidd samme skjebne. Selskapet meldte oppbud i Telemark tingrett 30. april.

RCR Facility Management AS har drevet med drift og forvaltning av Recreates eiendommer.

– Dette er primært et selskap med ansatte som har drevet med management-tjenester for Recreate-konsernet. Det er opplyst at det er en gjeld på 6,6 millioner kroner, sier bostyrer Leif Petter Madsen i Wikborg Rein til Telemarksavisa.

Ifølge Madsen jobbes det med å få satt opp et nytt selskap som kan overta de ansatte og kjøpe ut det som er av verdi boet.

Første skiftesamling i Telemark tingrett er 27. mai.

Som kjent er flere selskaper Recreate-systemet i fare for å bli tvangsoppløst. Dette gjelder Rising Group, Rising Venture, Rising Investments og Rising Collection AS. Bakgrunnen er manglende levering av årsregnskap for 2022. Årsregnskapene er ennå ikke levert.

Rising Group eies i sin helhet av Emil Eriksrød. Rising Venture AS, Rising Investments og Rising Collection AS er datterselskaper av Rising Group. I midten av april omtalte Estate Nyheter at revisor har trukket seg fra alle de nevnte selskapene.

I skrivende stund er det ikke berammet rettsmøte i Telemark tingrett for tvangsoppløsning av de nevnte selskapene.

Powered by Labrador CMS