SYV DAGER: Recreate-sjef Emil Eriksrød har nå bare noen dager på seg før flere av hans selskaper blir tvangsoppløst.

Har en uke på seg til selskapene blir tvangsoppløst

Regnskapsregisteret har ennå ikke mottatt 2022-regnskapene til Rising Group, hovedaksjonæren i Recreate, samt flere datterselskaper.

Publisert Sist oppdatert

I midten av mars ble det kjent at Regnskapsregisteret hadde sendt ut varsel om tvangsoppløsning av Rising Group, som er hovedaksjonæren i kriserammede Recreate. Bakgrunnen var manglende levering av årsregnskap for 2022. Fristen var i fjor sommer.

Datterselskapene Rising Investments AS, Rising Venture AS og Rising Collection AS har heller ikke levert årsregnskap innen fristen i fjor. I likhet med Rising Group er også disse selskapene begjært tvangsoppløst.

Da kunngjøringen ble kjent, uttalte Recreate-sjef Emil Eriksrød til Telemarksavisa at det jobbes sammen med rådgivere for å få regnskapet avlagt «innen kort tid».

Tre uker etter dette er årsregnskapene fremdeles ikke registrert mottatt i Brønnøysundregistrene, og det begynner nå virkelig å haste. Om syv dager er Regnskapsregisteret programforpliktet til å varsle den lokale tingretten om at den skal tvangsoppløse foretakene. Tingrettene tvangsoppløser foretakene uten flere varsler.

En kjennelse om tvangsoppløsning har samme virkning som en kjennelse om konkursåpning, og det oppnevnes en bostyrer til å gjennomgå selskapets virksomhet og sikre selskapets eiendeler.

Solide straffegebyrer

Selskaper som ikke leverer årsregnskap innen fristen blir ilagt forsinkelsesgebyr. Alle de ovennevnte selskapene har nådd maksbeløpet på 65.044 kroner i forsinkelsesgebyr. Samlet har dermed de fire selskapene pådratt seg over 260.000 kroner i forsinkelsesgebyr, som må betales uavhengig om virksomheten blir tvangsoppløst eller ikke.

Gebyret kreves inn av Statens Innkrevingssentral. 

Det er virksomheten som i første omgang har ansvar for å betale gebyret. 

Hvis virksomheten ikke betaler, er det styret, deltaker eller i noen tilfeller daglig leder, som er solidarisk ansvarlig for å betale gebyret.

Powered by Labrador CMS