SLITER MED REGNSKAPENE: Recreate-sjef Emil Eriksrød.

Recreate-krisen: Har fått frist til å få orden i sakene

Regnskapsregisteret har sendt varsel om tvangsoppløsning til Rising Group, hovedaksjonæren i kriserammede Recreate, samt flere datterselskaper. Nå handler det bare om noen få uker før tingretten blir bedt om å ta affære.

Publisert Sist oppdatert

I går ble det kjent at Recreate har mottatt konkursbegjæring fra Norion Bank. Recreate har selv informert om utfordringene med banken i en børsmelding, hvor det fremgår at banken har tiltrådt pantet i Recreate-aksjene til Recreates storeier Rising Group AS.

Utfordringene for Recreate stopper ikke der. Rising Group har ennå ikke levert årsregnskapet for 2022. Fristen var i fjor sommer.

Vil varsle tingretten

I dag har Regnskapsregisteret sendt ut varsel om tvangsoppløsning av Rising Group, fremgår det av brreg.no. Her går det også frem at selskapet har begrenset tid med å ordne opp for seg:

«Hvis komplett årsregnskap ikke er mottatt senest 12.04.2024, vil Regnskapsregisteret varsle tingretten. Når tingretten er varslet, skal den tvangsoppløse foretaket uten ytterligere varsel (…)», heter det i kunngjøringen.

Telemarksavisa har vært i kontakt med Recreate-sjef Emil Eriksrød, som også er eier av Rising Group.

– Det jobbes sammen med rådgivere med å få regnskapet avlagt innen kort tid, skriver Emil Eriksrød i en tekstmelding til Telemarksavisa.

Datterselskapene Rising Investments AS, Rising Venture AS og Rising Colletion AS har heller ikke levert årsregnskap innen fristen i fjor sommer. I likhet med Rising Group er også disse selskapene i dag begjært tvangsoppløst.

En kvart million kroner i gebyrer

Selskaper som ikke leverer årsregnskap innen fristen blir ilagt forsinkelsesgebyr. Alle de ovennevnte selskapene har nådd maksbeløpet på 65.044 kroner i forsinkelsesgebyr. Samlet har dermed de fire selskapene pådratt seg over 260.000 kroner i forsinkelsesgebyr. Gebyret kreves inn av Statens Innkrevingssentral. 

Det er virksomheten som i første omgang har ansvar for å betale gebyret. 

Hvis virksomheten ikke betaler, er det styret, deltaker eller i noen tilfeller daglig leder, som er solidarisk ansvarlig for å betale gebyret.

Powered by Labrador CMS