Aktuelt:

KONKURS: Recreate er slått konkurs. Her Recreate-sjef Emil Eriksrød.

Recreate ASA er slått konkurs

Etter begjæring fra den svenske banken Norion. – Ikke mulig å komme til enighet.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet sendte ut børsmelding torsdag formiddag. 

– Selskapet har sammen med relevante interessenter arbeidet intenst fram mot rettsmøtet for å finne levedyktige løsninger. Dessverre, og til tross for denne innsatsen, har det ikke vært mulig å komme til enighet mellom interessentene om en restruktureringsplan grunnet kompleksiteten i situasjonen, står det i børsmeldingen. 

- Retten har derfor i dag avholdt rettsmøte for å behandle konkursbegjæringen, som selskapet ikke bestred. Retten har nå avsagt kjennelse om å åpne konkurs i selskapet, heter det videre i meldingen.

Det var i midten av mars at det ble kjent at den svenske banken Norion Bank AB mente at Recreate ikke lenger er i stand til å møte sine forpliktelser. Banken begjærte derfor selskapet konkurs, og etter et rettsmøte i Telemark er det altså klart at det blir slik.

Den største eieren i Recreate er Emil Eriksrød, som grunnla selskapet. Han eier over 50 prosent av Recreate gjennom selskapene Rising Group og Rising Venture.

Disse selskapene har i det siste vært i fokus på grunn av manglende levering av årsregnskaper for 2022. Fristen for dette var i fjor sommer, og for noen uker ble det kunngjort at Rising Group og Rising Venture – med tillegg av Rising Investments AS – stod i fare for å bli tvangsoppløst.

Da kunngjøringen ble kjent, uttalte Recreate-sjef Emil Eriksrød til Telemarksavisa at det jobbes sammen med rådgivere for å få regnskapet avlagt «innen kort tid».

Andre store eiere er Brødrene Jensen AS og IKAB AS.Powered by Labrador CMS