Aktuelt:

NY DRIFT: Recreate-sjef Emil Eriksrød er i gang med et nytt eiendomsselskap.

Stiftet nytt eiendomsselskap en uke før Recreate-konkursen

Mens det ble jobbet med å unngå konkurs i Recreate, arbeidet Emil Eriksrød med etablering av et nytt eiendomsselskap.

Publisert Sist oppdatert

Det børsnoterte eiendomsselskapet Recreate er i dag slått konkurs.

– Selskapet har sammen med relevante interessenter arbeidet intenst fram mot rettsmøtet for å finne levedyktige løsninger. Dessverre, og til tross for denne innsatsen, har det ikke vært mulig å komme til enighet mellom interessentene om en restruktureringsplan grunnet kompleksiteten i situasjonen, het det i en børsmelding som ble sendt ut torsdag formiddag. 

Før dette hadde aksjen blitt suspendert fra all handel på Oslo børs.

Etter at konkursmøtet i Telemark tingrett var over, uttalte Recreate-sjef- og gründer Emil Eriksrød til Telemarksavisa at han trodde selskapet kunne berges senest i dag tidlig.

– Vi har jobbet dag og natt de siste ukene og senest i går kveld trodde vi at vi hadde kommet til en løsning, sier han til Telemarksavisa.

Ifølge Eriksrød «dukket det opp et par utfordringer på oppløpet i morgentimene», som veltet løsningen.

Tidligere har Eriksrød uttalt at han har jobbet døgnet rundt for å løse problemene i virksomheten, som også innbefatter trussel om tvangsoppløsning i flere datterselskaper.

Nytt eiendomsselskap er stiftet

Estate Nyheter har fått tilgang på opplysninger fra Brønnøysundregistrene, som viser at Eriksrød også har arbeidet med å stable på beina et nytt eiendomsselskap. Dette selskapet bærer navnet Zanto AS. Virksomheten er ikke registrert på adressene hvor de andre Recreate-selskapene har tilhold, men på en adresse i Skien hvor Eriksrød eier en leilighet.

Enhetsopplysninger som Estate Nyheter har hentet ut, viser at Zanto AS ble stiftet 3. april, altså en uke før Recreate ble slått konkurs i Telemark tingrett. Det nye selskapet er registrert i Foretaksregisteret 9. april.

Formålet til Zanto AS er å «Investere i, eie, forvalte og selge andeler i andre selskaper og eiendommer, økonomisk rådgivning og forvaltning, samt andre aktiviteter i tilknytning til dette».

Selskapet er etablert med en aksjekapital på 30.000 kroner. Emil Eriksrød er eneste person i styret.

Powered by Labrador CMS