TAPER STORT: George Emil Aubert skjøt inn gamle familiepenger i nykommeren Recreate. I likhet med andre investorer må han nå se at investeringene har endt i konkurs.

Recreate: Mange investorer går på store tap

Flere kjente aktører på aksjonærlisten.

Publisert Sist oppdatert

I dag er det klart at det børsnoterte eiendomsselskapet Recreate er slått konkurs. Handelen ble pauset i dag tidlig. Det skjedde etter at aksjen onsdag nådde et historisk bunnivå på rett under 30 øre, som verdsatte selskapet til 6,46 millioner kroner, tilsvarende en enebolig i Emil Eriksrøds hjemby Skien.

Recreate gikk på børs i 2021. Da ble aksjen priset til 38 kroner, som innebar en verdsetting av Recreate på over 720 millioner kroner. Siden den gang har kursen stupt over 98 prosent.

Mange lokale investorer

Recreate-sjef og -gründer Emil Eriksrød er største eier i Recreate, gjennom Rising Group og Rising Venture. Deretter kommer Brødrene Jensen AS og IKAB AS. Sistnevnte eies av barnehagegründeren Knut Bråthen fra Skien, og han er ikke alene i byen om å tape på Recreate. Disse lokale investorene mister nå alt de har investert.

Styrelederen i Recreate, George Emil Aubert, eier også en større aksjepost gjennom selskapet Aubert Invest AS. Dette selskapet kontrollerer Aubert-familiens formue, som stammer tilbake til industribyggingen i Skiensområdet fra slutten av 1800-tallet.

Powered by Labrador CMS