AVTALE: Arne Riise i Strøm Gundersen og Gøril Bergh i Drammen Helsepark har signert byggekontrakter for 516 millioner kroner for første byggetrinn i helseparken.

Her er en entreprenør med fulle ordrebøker

Entreprenørselskapet Strøm Gundersen AS skal bygge hotellet og det første kontorbygget i Drammen Helsepark. Kontrakten har en verdi på 516 millioner.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har valgt en meget solid entreprenør. I tillegg er det en bonus at Strøm Gundersen har lokal tilhørighet, sier administrerende direktør Gøril Bergh i Drammen Helsepark AS.

Det er stor byggeaktivitet på Brakerøya, hvor Norges nye helsebydel bygges. Nytt sykehus i Drammen åpner i 2025. Nå går startskuddet for første byggetrinn i Drammen Helsepark, som bygges rett ved siden av sykehuset og Brakerøya togstasjon. 

Det var i mars at det ble kjent at AF-eide Strøm Gundersen hadde sikret seg byggekontrakten. 

I september ferdigstilles første del av parkeringskjelleren i Drammen Helsepark. Samtidig starter Strøm Gundersen montering av riggen for første byggetrinn.

– Første byggetrinn består av et hotell med ni etasjer, 220 rom og stor konferanseavdeling. I tillegg kommer nytt kontor- og behandlingsbygg på åtte etasjer. Totalt blir byggene på nær 20.000 kvadratmeter. Vi gleder oss stort til åpningen i 2026, sier Gøril Bergh.

Byutvikling

De siste 30 årene har Drammen gjennomgått en omfattende byutvikling. Mjøndalen-selskapet Strøm Gundersen har med sine 60 ansatte vært godt synlig i regionen siden starten for 39 år siden.

– Vi er stolte av å ha tatt del av utviklingen i Drammen. Det har gitt oss en solid kompetanse i byutvikling, som vi nå tar med oss inn i utviklingen av Brakerøya og den nye helsebydelen, sier administrerende direktør Arne Riise i Strøm Gundersen.

I Drammen står Strøm Gundersen bak signalbygg som Drammensbadet, Papirbredden, Øvre Sund bru og Energibygget.

– Med vår lokale forankring ønsker vi naturlig nok å være synlige i regionen. Oppdragene for Drammen Helsepark passer veldig godt med vår profil og drivkraft. Her er det snakk om solide og fine bygg på et knutepunkt som får god eksponering. De vil bli sett og opplevd av veldig mange, sier Riise.

Nytt bygulv

Brakerøya endres fra industri til en ny helsebydel med over 6000 kompetansearbeidsplasser, når sykehuset og Drammen Helsepark er ferdig. Med ansatte, studenter, pasienter og besøkende vil over 9000 mennesker besøke bydelen daglig.

Drammen Helsepark består av syv bygg, over fire byggetrinn. Byggetrinn en består av Hotellet og Trekkeriet, som skal huse blant annet konferanseavdeling, kontorer og pasientbehandling, men også butikker og servering.

– På gateplan bygger vi nytt bygulv. I de to første byggene kommer blant annet, restaurant, kaffekonsept og handel. Det er et viktig mål for oss å skape en bydel med et godt og hyggelig miljø, for alle som skal jobbe i og besøke bydelen, sier prosjektleder Ann-Elin Thunhaug i Drammen Helsepark.

516 millioner

Strøm Gundersen har vunnet totalentreprisen for de to første byggene. Kontraktsummen er 516 millioner kroner.

– Vi inviterte seks høyt kvalifiserte entreprenører til å levere tilbud på jobben. I tillegg til kvalitet, kompetanse og pris var erfaring med å bygge hotell et viktig kriterium, sier Gøril Bergh.

Strøm Gundersen har blant annet bygd Comfort Hotel Union Brygge i Drammen og Son Spa.

– Vi har gjort det før, og vi trives med det. I tillegg synes vi det er fint at det bygges sentralt og synlig, sier Riise.

Lokale bedrifter

Strøm Gundersen er kjent for solide relasjoner med egne underentreprenører.

– Valg av underentreprenører handler ikke bare om pris. For oss er det viktig å sikre god kvalitet. Vi er opptatt av å sette sammen gode lag, sier Riise.

Til helseparken tar Strøm Gundersen med seg underleverandører de har jobbet sammen med på andre oppdrag, blant annet fra prosjektet Heggedal Torg. Der er selskapet i siste fase på milliardoppdraget i form av flere bygg i sentrum.

– Vi har et godt samkjørt lag derfra. Det vil utgjøre stammen for oppdraget for helseparken, sier prosjektansvarlig Cato Brunstad i Strøm Gundersen.

150 ansatte

Fra sensommeren 2025 og fram til overlevering av byggene sommeren 2026 kommer Strøm Gundersen til å sysselsette rundt 150 bygningsarbeidere på byggeplassen på Brakerøya.

– Det blir den mest intense perioden for dette oppdraget, sier Brunstad.

Byggene skal sertifiseres etter miljøsertifiseringssystemet BREEAM NOR med klassifiseringen Excellent.

– Vi har gjort en rekke prosjekter med høy miljøsertifisering. Vi har vært med siden starten på sertifiseringsløpet. Det er en styrke for oss, sier Riise.

Fullt trøkk

Det er tøffe tider i bygg og anlegg. Fire av ti bedrifter i bransjen ser mørkt på utsiktene, viser en fersk NHO-undersøkelse. Hos entreprenørselskapet Strøm Gundersen er det likevel optimisme. Signeringen av oppdragene med nytt hotell og nytt kontorbygg skaper et godt grunnlag for den heleide AF-bedriften som i 2022 omsatte for 900 millioner kroner.

– Vi har klart oss godt og nå bidrar også oppdragene for Drammen Helsepark godt. Hos oss er ordrebøkene forholdsvis fulle de neste to årene, sier Riise.

Powered by Labrador CMS