ENEEIER: Fra i dag eier Bane Nor Eiendom hele Drammen Helsepark.

Bane Nor Eiendom sluker Drammen Helsepark

Har kjøpt ut partneren i det store prosjektet på Lierstranda.

Publisert Sist oppdatert

Drammen Helsepark AS ble i sin tid etablert av Eidos Eiendomsutvikling og Bane NOR Eiendom som likeverdige eiere for å utvikle en helsepark knyttet opp til det nye sykehuset i Drammen. 

Nå har partene inngått en avtale der Bane Nor Eiendom kjøper partnerens andel og dermed blir eneeier ifølge en pressemelding.

Drammen Helsepark skal bli sju bygg i en rekke på 440 meter mellom det nye sykehus og Brakerøya stasjon. BNE skal fortsette utviklingen av helseparken, mens Eidos vil konsentrere seg om utvikling av Fjordbyen i Lier.

– Eidos' initiativ i 2015 resulterte i etableringen av Drammen Helsepark og senere den felles detaljreguleringen for helseparken og sykehuset. Utvikling av gode prosjekter langs jernbanen og tett på stasjonene, som helseparken, er noe av det viktigste i vårt samfunnsoppdrag. Den nye helsebydelen får direkte adkomst til Brakerøya stasjon, sier Morten Austestad som er styreleder i Drammen Helsepark og utviklingsdirektør i BNE.

Han vil ikke si hvor mye de måtte ut med for aksjeposten.

Helseparken er nå under bygging. Første trinn av parkeringskjelleren ferdigstilles høsten 2024. Nå skal arbeidene over bakken starte.

– For oss er det naturlig å gå ut av Drammen Helsepark nå. Vi vil fremover konsentrere oss om realiseringen av Fjordbyen, sier styreleder Eva Hagen i Eidos og understreker at realisering av helseparken er viktig for regionen og Fjordbyen.

Sykehuset og helseparken er på mange måter starten på Fjordbyen. Den planlegges med 950.000 kvadratmeter på Lierstranda. Der er Eidos største grunneier og kan bygge ut over 500.000 kvadratmeter til bolig og næring.

Partene brukte ikke megler i transaksjonen, men fikk juridisk bistand fra Anne Sofie Bjørkholt i advokatfirmaet Bahr. 

Powered by Labrador CMS