BRA AUGUST: Oljemessen dro opp hotellmarkedet i Stavanger i august, viser ferske hotelltall.

Høyest hotellrompriser i Stavanger

Men Bergen har det høyeste rombelegget, viser hotellstatistikken for august måned.

Publisert Sist oppdatert

Hotellstatistikken fra Wiederstrøm Hotel Consulting/Benchmarking Alliance for august er klar. Den viser at hotellene i Bergen hadde det høyeste hotellrombelegget for måneden, med drøyt 92 prosent av rommene utleid.

I den andre enden finner vi Tromsø, som bare hadde rundt 55 prosent av rommene leid ut i august.

Les også: Quality blir Meeting Point

Bergen kommer også høyt ut når det er snakk om hotellrompriser, men må likevel se seg slått av Stavanger.

– Stavanger er tilbake på august-pristoppen, men langt bak nivået i 2014. Både 2014 og årets augustutgave preges av oljemessen, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

hotellrompriseraugust2016web

Han legger til at prisutviklingen er svært positiv i Trondheim, med langt høyere verdi enn tilsvarende måned i 2015, 2014 og 2013. Messen Nor-Fishing farger tallene i august, forklarer Wiederstrøm.

Hittil i år(januar-august) viser Wiederstrøms statistikk at Bergen har det høyeste romprisene, med 1006 kroner per rom. Hotellrompris er losjiinntekt eks. mva per solgte rom.

Les også: Nå er dette et Thon-hotell

Bergen har også det høyeste rombelegget, med 68,4 prosent, hårfint foran Oslo. Hotellrombelegg er antall solgte rom i prosent av antall tilgjengelige rom.

De samlede tallene fra årets åtte første måneder viser følgende:

hotellrombeleggaugust2016web

• Molde har de laveste hotellromprisene med 756 kroner per rom• Tromsø har høyest vekst i antall solgte hotellrom fra tilsvarende periode i fjor (13,4%)• Kristiansund har svakest utvikling når det gjelder antall solgte hotellrom fra tilsvarende periode i fjor (-14,2%)• Lillehammer har høyest romprisvekst (14,1%) fra tilsvarende periode i fjor• Trondheim har høyest beleggsvekst (+5,7%) fra tilsvarende periode i fjor

Les også: Investerer 350 millioner på Gardermoen

Les også: Ut av Thon, inn i First

Les også: Wenaas selger flere hoteller

Powered by Labrador CMS