Vurderer salg

Norwegian Property vurderer å rotere litt i porteføljen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Adm. direktør Olav Line i Norwegian Property konstaterte på gårsdagens presentasjon at det for tiden er en todeling i eiendomsmarkedet.

– Det er et merkelig marked, med et litt svakt leiemarked, men med et sterkt transaksjonsmarked og muligheter for fortsatt yieldkompresjon, sa Line. Med andre ord kan kravet til direkteavkastning falle videre, som isolert sett betyr høyere eiendomsverdier.

Line har tidligere pekt på at det høye gapet mellom markedsrentene og direkteavkastningen – yieldspreaden – ikke er bærekraftig. Norwegian Property-sjefen beskrev på presentasjonen transaksjonsmarkedet som «særdeles godt», og et marked som fyres opp av yieldspreaden. Det gir muligheter for å ta gevinster.

– Vi tror på yieldkompresjon i den beste delen av markedet, som kan gi litt press i sekundærmarkedet. Markedet gir oss muligheter for en porteføljerotasjon, men det handler mer gjennom å realisere verdier fremfor å vokse gjennom enkelteiendommer, sa Line.

Han vil derfor ikke kaste seg inn i kampen om de dyreste eiendommene hvis de skal kjøpe nytt.

– Vi tror ikke det gir oss en god vekst å stille oss i køen der det er en sterk konkurranse, vi ser på andre prosjekter, sa Line.

Formelt sett har Norwegian Property nå overtatt alle prosjektene fra entreprenørene og vil heretter ikke rapportere spesifikt om utviklingsprosjektene. Det gjenstår nå bare noe etterarbeider for byggene som skal ferdigstilles. Bunnen i leieinntektene til selskapet er nådd.

– Dette kvartalet og kvartalene fremover er preget av inntektsvekst, vi har 20 prosent vekst på årsbasis i kvartalet, sa Line på presentasjonen.

Verdivurdererne mener Norwegian Property har 200 millioner kroner i potensielt økte leieinntekter. 79 millioner av potensialet ligger i den ledige porteføljen, mens 120 millioner kroner kommer fra utviklingseiendommene.

Årlige løpende leieinntekter i det børsnoterte eiendomsselskapet lå ved utgangen av første kvartal på 853,4 millioner kroner. Det teoretiske inntektspotensialet er dermed 1053 millioner.

Powered by Labrador CMS