Kjøpte tradisjon

Eiendomsspar har kjøpt nok en eiendom i Storgata.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendomsselskapet eier fra tidligere Storgata 2-4-6 og også naboeiendommen Dronningens gate 40, som ligger overfor Kirkeristen. På forsommeren i fjor kjøpte Eiendomsspar Storgata 8 for snaue 70 millioner kroner.

Og nå har selskapet kjøpt tradisjonsrike Storgata 10A og 10B, som er to kontor- og forretningseiendommer på til sammen 8600 kvadratmeter. Overtakelse av eiendommene er satt til 1. april 2015.

Storgata 10 (t.h. på bildet) og 12 (t.v.) er to karakteristiske runde hjørnebygg som står i krysset der Pløens Gate, Skippergata, Storgata og Nygata møtes. Bygningene er fra henholdsvis 1933 og 1934. Storgata 10 står oppført på Byantikvarens gule liste. Selger av eiendommene er diverse aksjonærer under Haraldsen-familien, fordelt på ulike selskaper.

I Storgata 10 lå i mange år konfeksjonsforretningen til far til dronning Sonja, Karl A. Haraldsen. Daglig leder Karl Otto Haraldsen i Haraldsen Eiendom, for øvrig stefar til Pia Haraldsen, har imidlertid ikke så lyst til å si noe om transaksjonen til NE nyheter, men Christian Ringnes er mer snakkesalig.

– Vi omstrukturerer fra 1. april selskapene til to akseselskaper, Storgata 10 AS og Storgata 10B AS. Eiendommene tilfredsstiller alle våre investeringskriterier, blant annet ved at den ikke mer enn 200 meter fra Oslo S. Vi har Storgata 2-4-6, Storgata 8 og Dronningens gate 40. Med Olav Thons oppgradering av Storgata 14-18 tvers overfor Nygata, bidrar vi til et løft for denne delen av Storgata, sier Ringnes til NE nyheter.

– Dette er en eiendom som ligger veldig sentralt i bybildet og som passer godt inn i porteføljen, og vi skal drive gården videre som i dag, fortsetter han.

Det er ifølge Ringnes mange leietakere i de to eiendommene, en per etasje i hvert av de to byggene, og blant annet en 7-Eleven-forretning i første etasje. Mange av leiekontraktene er ifølge Ringnes korte, men det er noen lange leiekontrakter. Leienivået i de overtatte eiendommene er heller moderat.

– Det er leietakere som ikke har råd til høyeste leieprisene, sier Ringnes. Noen eksakt pris for det seneste kjøpet vil han ikke ut med.– Men vi har absolutt betalt godt for eiendommen, sier han.

Ringnes sier at brutto leieinntekter i fjor utgjorde 12,6 millioner kroner, altså under 1500 kroner kvadratmeteren regnet av totalarealene. Forutsetter vi en direkteavkastning – yield – rett under 6 prosent, normaliserte eierkostnader og rundt 12 millioner i nettoinntekter i år, indikerer det en pris marginalt over 200 millioner kroner.

Foto: (Mahlum/Wikimedia Commons)

Powered by Labrador CMS