Kjøpte naboeiendommen

Eiendomsspar har kjøpt Storgata 8 i Oslo sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Overtakelsen skjedde ifølge Christian Ringnes 30. mai. Storgata 8 (bildet) er en handels- og kontoreiendom på noe under 3000 kvadratmeter. Den formelle selgeren er selskapet Storgata 8 DA, og bak dette selskapet står familiene Sunde og Bjørndalen.

– Det var første gangen jeg var borti dem, men det var hyggelige mennesker. Det er ganske mange deltakere i dette selskapet, så det var godt gjort å bli enige, sier Ringnes til NE nyheter. Eiendomsspar skal nå gjøre om et DA til et aksjeselskap.

– Hvorfor har dere kjøpt eiendommen?– Det er en logisk handel, ettersom vi eier naboeiendommen Storgata 2/4/6 (11 700 kvadratmeter, red.anm.). Storgata 8 er ferdig utviklet i dag, men på lengre sikt er det utviklingsmuligheter i bakgården, og da i tilknytning til Storgata 2/4/6. Det blir nok en samlet utvikling, svarer Ringnes.

Han sier dagens leietakere er «en god miks», totalt åtte stykker, og med butikker i 1. etasje og i underetasjen, blant annet Apotek 1. På spørsmål om prisen, svarer Ringnes at Eiendomsspar betalte «dyrt og godt», snaue 70 millioner kroner. Det tilsvarer i underkant av 25 000 kroner kvadratmeteren.

Ifølge den seneste markedsrapporten til NAI FirstPartners er direkteavkastningen for transaksjonen 6,4 prosent. Ringnes sier at noe avhengig av regnemåten, ligger den såkalte yielden på mellom 6 prosent og 6,5 prosent.

Eiendomsspar solgte i fjor høst kontoreiendommen Storgata 51 i den andre delen av gaten til Oslo Areal for i overkant av 300 millioner kroner. Kvadratmeterprisen den gangen tilsvarte om lag 30 000 kroner, men det var en nyoppusset eiendom. Yielden lå rett under 6 prosent, leienivået på mellom 1800 og 1985 kroner kvadratmeteren.

Powered by Labrador CMS