Eiendomsspar solgte i sentrum

Eiendomsspar har solgt rehabiliteringsprosjektet Storgata 51, trolig for over 300 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er et totalrehabilitert bygg som kjøperen Oslo Areal overtar. Eiendomsspar har rehabilitert eiendommen for 114 millioner kroner, arbeider som etter planen skulle ha vært ferdig i september.

Eiendomsspar kjøpte Storgata 51 (se illustrasjon) i 2007, et bygg som ble oppført i 1937 og ligger mot hjørnet av Hausmanns gate. Eiendommen er på om lag 10 300 kvadratmeter BTA. Hver etasje er på ca. 1200 kvadratmeter, med unntak av 8. etasje, som er på ca. 900 kvadratmeter.

Oslo Areal AS skriver på sine hjemmesider at de har kjøpt Storgata 51 AS, som er den formelle eieren av eiendommen Storgata 51. Ifølge Oslo Areal er rehabiliteringsarbeidene i sluttfasen.Eiendommen er leid ut til Oslo kommune på langsiktige kontrakter.  Overtakelse er planlagt til i midten av januar 2014.

Etter det NEnyheter forstår har Pangea Property Partners vært rådgiver for Eiendomsspar i transaksjonen, mens Oslo Areal ikke skal ha brukt en rådgiver.

– Storgata 51 er en eiendom med god og attraktiv beliggenhet i Oslo sentrum og med solide leietakere. Etter rehabiliteringen vil eiendommen fremstå som tilnærmet ny, begrunner adm. direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal kjøpet overfor NEnyheter.

Hun sier de som vanlig ikke ønsker å kommentere pris– og leienivået, men Eiendomsspar har tidligere bekreftet et leienivå i bygget på mellom 1800 og 1985 kroner kvadratmeteren.

NEnyheter har grunn til å tro at salgssummen ligger på noe over 300 millioner kroner, med et netto direkteavkastningskrav – yield – på snaue 6 prosent.

Eiendomsdirektør Wenche Gudmundsen i Eiendomsspar ville ikke kommentere noen salgssum overfor NEnyheter, og adm. direktør Christian Ringnes besvarte ikke NEnyheter henvendelser mandag ettermiddag og kveld.

Foto: Eiendomsspar

Powered by Labrador CMS