Riksrevisjonen til Storgata

Riksrevisjonen flytter til nybygget til Olav Thon Gruppen i Storgata 14-18.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i desember i fjor at Høgskolen i Oslo og Akershus tar over 13 000 kvadratmeter i Pilestredet 42 etter Riksrevisjonen. Høgskolen fremforhandlet en avtale med gårdeier KLP Eiendom fra 2016 til 2033.

Kommunikasjonsrådgiver Anders Bortne i Riksrevisjonen bekreftet i desember at de er blitt sagt opp av KLP Eiendom og er i gang med jakten på nye lokaler. Det var før jul ukjent hvor Riksrevisjonen havner.

Men nå skriver Finansavisen torsdag at det er Olav Thon Gruppen som har kapret Riksrevisjonen til sitt nye bygg i Storgata 14-18 (se illustrasjon), inntil Thon Gruppens hovedkontor i Stenersgata 2. JM Norge skal føre opp nybygget for 194,5 millioner kroner, byggestart er nå i tredje kvartal.

Olav Thon Gruppens planer for Storgata 14-18 innebærer at det skal settes opp et nytt bygg på åtte etasjer og to underetasjer på til sammen 14 000 kvadratmeter. Bygget skal inneholde parkering, kontorer og butikklokaler.

Riksrevisjonen skal leie om lag 13 000 kvadratmeter. Om lag 400 ansatte fra Riksrevisjonen flytter inn i bygget. Ingen av partene vil overfor Finansavisen kommentere leienivået, som trolig ligger godt oppe på 2000-tallet.

Powered by Labrador CMS