PÅ TOPP: Jannicke Mansika-Aanstad har en lidenskap for mat, men har det også topp på topptur.

Min lørdag med Jannicke Mansika-Aanstad: – Tester høydeskrekken i fjellet

Opplevelser i fjellet gjør at sjefen i PEAB Eiendomsutvikling, Jannicke Mansika-Aanstad får testet høydeskrekken og har sikret henne mange minneverdige stunder.

– Hva gjør du på lørdag?

– Få av mine lørdager er veldig like, men for eksempel nå på lørdag skal jeg rydde etter 17. mai-feiring og pakke noen bagger. Deretter kjører jeg, mannen min og datteren vår ned til Tønsberg for å besøke noen venner. Der skal jeg kose meg i solen med en alkoholfri øl i hånda, siden jeg er veldig gravid for tiden.

– Hva er din lidenskap?

– Jeg blir utrolig glad av god mat og har nok brukt litt for mye penger på gode matopplevelser opp gjennom. Liker veldig godt å lage mat selv, når jeg har tid til det vel og merke, for på kjøkkenet får jeg utløp for min kreative side. Ellers synes jeg kanskje det er mest stas å få oppleve andres matkunst, og særlig når det ligger mening bak det vi spiser. For eksempel på restauranten Rest, der kokkene lager fantastiske måltider blant annet av råvarer som i utgangspunktet var tiltenkt som matavfall. Da får maten en helt annen smak og betydning.

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

– Tro det eller ei: Akkurat nå! Og det til tross for en smule søvnmangel og litt lite tid til å dyrke hobbyer for tiden. Likevel synes jeg livet blir bedre og bedre for hvert år som går, selv om timene i døgnet virker å bli færre og færre.

– Hva er det villeste du har gjort?

– Jeg har satt på to-do-listen min å ha et skikkelig bra svar på dette spørsmålet i løpet av 10 år, da jeg nå innser at jeg ikke er noen ekstremsportsutøver eller adrenalinjunkie. Men, jeg hadde en rimelig kul (og kanskje til og med litt «vill») naturopplevelse da vi klatrer Via Ferrata i Loen en solfylt mai-dag for noen år siden. Opplevelser i fjellet hvor jeg får testet høydeskrekken og pulsen har bydd på en del minneverdige stunder opp gjennom.

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Kunst er en voksende interesse, men er foreløpig på et moderat nivå. Rino Larsen og Bjor er to kunstnere jeg liker godt, og som jeg har kunst av hjemme. Da datteren min ble født ga jeg henne et skikkelig kult bilde av Rino Larsen. Det er et fargerikt bilde av en elefant med teksten «Dare to be Rare» - et budskap jeg heier på.

– Hva med vin?

– Vin er en av livets store gleder, så lenge den nytes i godt selskap. Akkurat der har jeg en voksede nerd i meg. Jeg har funnet meg mine distrikter som jeg snuser litt på.

– Favorittrestaurant?

– Kolonialen på Bislett. Fantastisk kvalitet på mat og vin, i jordnære og nedpå omgivelser.

– Hva er din guilty pleasure?

– Reality-tv, gjerne med en stor pose godteri og potetgull ved siden av.

– Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

– Ja. Generelt vet vi at det å investere i bolig er en god investering, så lenge du har et relativt sett langsiktig perspektiv. Vi er i et marked hvor det fortsatt er mulig å gjøre gode kjøp, men høyere rente gjør naturligvis at avkastningen ikke er like god nå som for noen år siden. Likevel mener jeg at verdiøkning på bolig over tid gjør at investering i utleiebolig vil forbli en god investering, og boligbehovet støtter også opp under det.

Powered by Labrador CMS