Aktuelt:

TRANSFORMASJON: To gamle slitne bygårder ble transformert til et hus for mediebedrifter.

Pressens hus vant Oslo Bys arkitekturpris

Aspelin Ramms Pressens Hus-prosjekt i Kvadraturen vant Oslo bys arkitekturpris.

Publisert Sist oppdatert

Byggherren jobbet lenge med prosjektet i Skippergata 22-26 og landet til slutt på at eiendommen skulle oppgraderes til et næringsbygg etter at planene om nye boliger ble droppet.

Sammen med arkitektene Atelier Oslo og KIMA Arkitekter, entreprenøren HENT og interiørarkitektene i IARK mottok Aspelin Ramm prisen i Oslo rådhus torsdag 13. oktober. De to andre kandidatene til prisen var Munchmuseet og Ruseløkka skole.

– Årets tre finalister er alle eksempler på bygg som fremmer nyskapende og fremtidsrettet arkitektur, sier byutviklingsutvalgets leder James Stove Lorentzen i en pressemelding.

Han delte ut prisen sammen med ordfører Marianne Borgen.

Pressens Hus er et moderne kontor- og publikumsbygg som er i to eldre bygårder fra 1880-tallet. Bygårdene er knyttet sammen og samler 11 ulike mediebedrifter med 200 arbeidsplasser over fem etasjer. Det er også flere utadrettede funksjoner i bygget.

BÆREKRAFTIG: Juryen trekker frem at prosjektet er både estetisk, funksjonelt og bærekraftig..

Juryen mener Pressens Hus viser at det mulig å puste liv i eldre og tilsynelatende lite utadvendte bygg, og hvordan transformasjon og gjenbruk virkelig kan skape bærekraftig og unik arkitektur. Fokus på gjenbruk trekkes også frem av juryen.

«Prosjektet Pressens hus treffer godt på alle kvalitetskriteriene for fremragende arkitektur, men det er også til syvende og sist et utrolig vakkert og rikt arkitektonisk verk. Og det er det vi ønsker å hylle i prosjektene vi trekker frem - arkitektur som er bærekraftig og innovativ òg som klarer å tilføre byen noe stort både estetisk, funksjonelt og kulturelt. Pressens hus er et estetisk, funksjonelt og kulturelt tilskudd til Oslo by, og byutviklingsutvalget innstiller Pressens hus med dette som vinner av Oslo bys arkitekturpris», skriver juryen om innstillingen.

Powered by Labrador CMS