BARBERT: Hans Øivind Nordvik i Beliggenhet Eiendom hadde store planer for eiendommen han har kjøpt i Asker kommune. Men  kommunen har gjort store kutt i planforslaget, og det liker Nordvik dårlig.(Ill.: Boxs Arkitektstudio AS)
BARBERT: Hans Øivind Nordvik i Beliggenhet Eiendom hadde store planer for eiendommen han har kjøpt i Asker kommune. Men kommunen har gjort store kutt i planforslaget, og det liker Nordvik dårlig.(Ill.: Boxs Arkitektstudio AS)

Milliardtvist skaper usikkerhet for eiendomsutvikler (+)

Hans Øivind Nordvik i Beliggenhet Eiendom møter motbør i stort byggeprosjekt i Asker. Nå har han varslet søksmål mot kommunen.

Publisert Sist oppdatert

I et brev datert 30. september fra advokatfirmaet Haavind til Asker kommune varsles det at Beliggenhet Holding AS vil gå til rettslige skritt, om kommunen ikke får bygge 170 boliger på sin eiendom på Åmotåsen i Heggedal.

Brevet er ført i pennen av Haavind-advokat Terese Negaard Sørli.

Kjøpte tomten av kommunenBakgrunnen for brevet er at Beliggenhet Holding mener kommunen i for stor grad har kuttet antall boenheter som kan bygges på tomten. Beliggenhet Holding kjøpte den 35 mål store tomten av Asker kommune i mars 2017 for 80 millioner kroner, og ett år etterpå la selskapet frem et planforslag for en utbygging med 228 leiligheter fordelt på 14.700 kvadratmeter.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.