Aktuelt:

BELØNNER DE GRØNNE: Olav T. Løvstad i DNB vil belønne grønne eiendomsutviklere.

DNB tar lederrollen for grønne bygg

Nå skal DNB gi eiendomskunder som bygger eller rehabiliterer bærekraftig bedre betingelser.

Publisert

Det har lenge ligget i kortene at storbanken vil ta grep for å påvirke eiendomskundene i grønn retning. Leder for næringseiendom og bygg- og anleggsektoren i DNB, Olav T. Løvstad har tidligere uttalt at DNB vil gå i den retningen (se film fra i fjor sommer under), og nå lover altså banken bedre betingelser med grønne lån.

Innen 2025 skal DNB ha gitt til sammen 130 milliarder kroner i grønn finansiering av eiendom.

- Det er viktig at eiendomsbransjen både tar vare på og forbedrer byggene de allerede har, og at byggene de velger å bygge er bærekraftige, sier Olav T. Løvstad.

Han gjør det klart at DNB vil bidra til at aktørene i bransjen klarer å nå de målsettingene som bransjen har satt.

– Vi tilbyr grønne lån, som er lån som finansierer bærekraftige bygg, til selskaper som driver med næringseiendom eller boligutvikling. Bærekraftige bygg er helt klart bedre for miljøet, samt lommeboka til våre eiendomskunder, sier Løvstad.

For å få et grønt byggelån må utbygger minimum tilfredsstille BREEM NOR Very Good-sertifiseringen eller Svanemerket, samt minimum energiklasse B.

– Sertifiseringen er ganske omfattende, og nybygg blir vurdert på mange forhold. Alt fra materialbruk, energibruk, søppelhåndtering til beliggenhet med nærhet til kollektivtrafikk vurderes, sier Løvstad.

Når det gjelder rehabilitering av eksisterende bygg, må det dokumenteres med minimum 30 prosent energiforbedring.

– Vi ønsker å bidra med å dele kunnskap og ser fram til å hjelpe våre kunder i riktig retning, sier han.

Powered by Labrador CMS