Utvides for 295 mill.

Veritas-senteret på Høvik utvides med 10 000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Skanska Norge skriver i en pressemelding tirsdag at de har signert en kontrakt med Det Norske Veritas Eiendom AS om utvidelse av senteret. Kontrakten omfatter byggingen av et nytt kontorbygg på 10 000 kvadratmeter, i tillegg til et nytt parkeringshus med plass til 200 biler.

Skanska skal også bygge om 800 kvadratmeter i et eksisterende bygg, som skal kobles sammen med det nye kontorbygget. Samlet har kontrakten en verdi på 295 millioner kroner. Prosjektet starter opp nå i første kvartal, og forventet ferdigstilling er fjerde kvartal 2016. Skanska Norge tar med prosjektet i ordrereserven for første kvartal 2015.

Det nye kontorbygget bygges som passivhus, og miljøambisjonen for bygget er også BREEAM NOR «Excellent».

I november 2013 var planene til Det norske Veritas å bygge et nytt kontorbygg i Veritasparken (bildet) på 30 000 kvadratmeter og leie ut ca. halvparten. http://www.estatenyheter.no/2013/11/13/bygger-nytt-kjempekontor/ Det Norske Veritas hadde den gangen 2300 ansatte i hovedkontoret, men selskapet har fusjonert med Germanischer Lloyd og planlegger å vokse med om lag 800 medarbeidere lokalt i løpet av de neste fem årene.

Styreformann Torolf Aadnesen i Det Norske Veritas Eiendom AS sier i pressemeldingen at søsterselskapet og den største leietakeren i Veritas-senteret, DNV GL, har behov større lokaler. Det Norske Veritas Eiendom AS ønsker derfor å utvide Veritas-senteret med et tredje byggetrinn.

– De to foregående byggetrinnene er kjent for sine arkitektoniske verdier, og Veritas 3 skal tilpasses Veritas-senterets preg samtidig som det skal tilføre ytterligere kvaliteter. Vi har lagt vekt på bærekraftige og nyskapende løsninger som bidrar til energieffektivitet, fleksibilitet og et førsteklasses arbeidsmiljø, sier Aadnesen.

Regiondirektør Marius Tunstad i Skanska sier at Veritas-senteret har en av de flotteste kontorbeliggenhetene i Oslo-området. Prosjektets kvaliteter og målsetninger er sammenfallende med Skanskas verdier.

Powered by Labrador CMS